Összefogást javasolt Lázár János

2022.08.20. 11:08

Megalakult Mártély új képviselő-testülete

Augusztus 20-án reggel megalakult Mártély új képviselő-testülete. A polgármester és a képviselők is letették az esküt. Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter azt tanácsolta, a következő másfél évben ne a széthúzás, hanem a megnyugtató együttműködés alakuljon ki.

Kovács Erika

Esküt tett az új polgármester, majd az új képviselők is. Fotók: Bormenissza Péter

A korábbi testület április végén oszlatta fel magát, ezért írtak ki időközi választást a faluban, amit augusztus 7-én tartottak meg. Sándorné Jánosi Mária, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás végeredményét. Mártély új polgármestere Ambrus István lett, a szavazatok 67,16 százalékával. Az új polgármester és a képviselők esküt tettek és átvették a mandátumukat.

A legfontosabb most az összefogás. Ígérem, mindig azon leszek, hogy az ehhez vezető utat járjam. A kampány során kiderült, hogy a mártélyiak olyan településen szeretnének élni, ahol érdemes jövőt tervezni, családot alapítani. Az a feladatunk, hogy a minőségi élethez megteremtsük a feltételeket

 – mondta Ambrus István. A legfontosabb feladatnak a megrekedt bölcsődefejlesztés folytatását tartja. Az új polgármester szeretné megoldani az önkormányzati intézmények energiatakarékossá tételét is.

 

Lázár János országgyűlési képviselő, építési és beruházási miniszter is részt vett a mártélyi képviselő-testület alakulóülésén.

Azt kérem a község minden polgárától, hogy az erőket egyesítve azon dolgozzanak, hogy feloldják a meglévő feszültséget. A képviselők egy számukra még ismeretlen anyagi helyzetben léptek be a falu vezetésébe. A legfőbb kérdés az, hogy ezek az anyagi nehézségek megoldhatók-e? Van-e esély arra, hogy Mártély rövid időn belül rendezze a tartozásait? Ha az első buktatón túljut a testület, akkor következhetnek a jövőre vonatkozó elképzelések. Összefogást tanácsolok, együttműködést kérek és azt, hogy a következő másfél évben ne a széthúzás, a botrány, hanem a helyzet rendezése és valamiféle megnyugtató együttműködés alakuljon ki. Egy kis közösségben a polgármester személyisége döntő mértékben nyomja rá a bélyegét a képviselő-testület munkájára és a falu hangulatára. Ha a polgármester a néppel és a népért dolgozik, akkor az ellentétek oldódnak, a feszültség csökken

 – tanácsolta Lázár János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában