A Honvédelmi Minisztérium közleménye

2022.08.26. 12:04

Megnövekedett katonai járműforgalom várható a megyében

délmagyar.hu

https://unsplash.com/Niamat Ullah

Forrás: https://unsplash.com/

A TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért visszacsoportosításra kerül Hajdúhadházra. Augusztus 26-án a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

Szentes 45. út – 443. út – Gyomaendrőd – 47. út - Szeghalom-Berettyóújfalu - 47. főút - M35 autópálya—354. főút – 4. főút – Hajdúhadház, valamint
Szentes - 451. út - 45 - Kunszentmárton- 45. főút- 44. főút – 442 - Martfű- 442 - Rákóczifala- 442. főút - Szolnok – Szajol - Kenderes - Püspökladány – 4. főút- Debrecen – Hajdúhadház.
A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. Köszönik a lakosság megértését és türelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában