Helyi közélet

2022.08.06. 12:00

Sulibörzét tartottak

Hagyományteremtő céllal rendezett sulibörzét a Szent-Györgyi Albert Agóra pénteken délután. 

K.K.

Tolltartók, ünneplő ruhák és tornazsákok is új gazdára találtak. Fotó: Karnok Csaba


A cél az volt, hogy még a szeptemberi nagy bevásárlás előtt lehetőséget biztosítsunk a családoknak, hogy összepakolhassák a megunt, feleslegessé vált, kinőtt iskolás holmikat, amelyek még jó szolgálatot tehetnek más gyerekeknek – mondta el lapunknak Orbán Hédi, az Agóra igazgatója. 

A résztvevők bár kevesen voltak, de annál lelkesebben válogattak a megkímélt ünneplő ruhák, tornazsákok, cipők, iskolatáskák és tolltartók között. A szervezők egyetlen kikötése az volt, hogy az eladásra vagy csereberére kínált iskolás holmik olyan állapotban legyenek, hogy új gazdáik is büszkén hordhassák vagy viselhessék. A portékák kivétel nélkül megfeleltek ennek a kikötésnek. Volt tolltartó, amelyet egy családban már három gyermek is használt, ám egyetlen tintapaca, szakadás vagy színes ceruza okozta folt sem csúfította, és akadt olyan ünneplő ruha, amelyet mindössze egyszer hordott gazdája, ugyanis a nyár eleji évzáróra már kinőtte. Ráadásul talán nincs olyan áruház a városban, ahol jutányosabban juthattak volna iskolás holmikhoz a családok. Volt ugyanis asztal, ahol egységesen minden portékát ötszáz forintért kínáltak. 

Orbán Hédi azt is elmondta, terveik szerint augusztus végén vagy szeptember első napjaiban újabb sulibörzét rendeznek majd az intézményben. 

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában