Kübekháza

2022.08.11. 17:30

Téglahiány miatt csúszik a bölcsődeépítés

Megcsúszott a kübekházi bölcsőde kivitelezése, mert hetekig sehol nem lehetett téglát beszerezni. Az épület falait mostanra szinte teljesen felhúzták, ám kérdés, hogy a vele egybenyíló óvodában a késés miatt tudják-e majd fogadni szeptembertől a gyerekeket.

Timár Kriszta

Fotó: Török János

Mintegy 150 millió forintból 12 férőhelyes bölcsőde épül Kübekházán. A település pályázaton nyerte a beruházáshoz szükséges forrást, a kivitelezés pedig év elején el is kezdődött. 

– Az iskola és az óvoda közé tervezett épület egy nyaktaggal kapcsolódik az óvodához, így a már meglévő konyhánk a bölcsődét is el tudja majd látni. Így tudtunk spórolni a beruházáson – mondta el Molnár Róbert polgármester. Emiatt az óvodában is szükségessé vált tűzvédelmi okokból némi átépítés, csakhogy a munkálatok megcsúsztak.

– Három hónapon keresztül nem lehetett téglát beszerezni sehonnan. Még a környező országokban is érdeklődtünk, ott sem volt – mesélte a polgármester. Emellett a vas kapcsán is voltak ellátási zavarok, így az építkezés leállt, a kivitelező pedig az embereit átirányította más beruházásokhoz. Mindennek köszönhetően összességében több hónapra megszakadt a munka, a bölcsőde épülete emiatt még 50 százalékos készültségi szinten sincs. Márpedig az óvodában szeptembertől már újra fogadni kellene a kicsiket, a csúszás miatt azonban elképzelhető, hogy ezt nem tudják majd megoldani. 

Téglahiány miatt állt hónapokig a bölcsődeberuházás. Fotó: Török János

– Ha az épület nem lesz kész, pár hétig a Károly-házban helyezzük majd el az ovisainkat – beszélt a B-tervről a polgármester, aki ennek ellenére bízik abban, hogy sikerül legalább az óvodát érintő munkálatokat időre befejezni. A bölcsődének egyébként eredetileg decemberre kellett volna elkészülnie, Molnár Róbert most azt reméli, tavasszal már el tudják indítani. 

– A megnövekedett költségek miatt a pályázati pénzt 20 millió forinttal ki kell pótolnia az önkormányzatnak, egyelőre még nem tudjuk, honnan gazdálkodjuk ezt ki. De megoldjuk, mert nagy igény van a legkisebbek elhelyezésére – tette hozzá a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában