Szeged

2022.08.10. 14:30

Versenyképes diplomát adnak

delmagyar.hu

A szegedi egyetem is támogatást nyert szövetségei bővítésére, elmélyítésére. Archív Fotó: Frank Yvette

A Neumann János Egyetemmel bővült júliusban az Erasmus+ részeként támogatott Európai Egyetemek Szövetségében részt vevő, magyar felsőoktatási intézmények köre – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a Neumann János Egyetemnek az Európai Egyetemi Szövetségben való részvétele elősegíti a magyar felsőoktatás nemzetközi vonzerejének növelését, amely nemcsak a külföldi hallgatók számára fontos, hanem a versenyképes magyar diploma biztosításához is hozzájárul.

A pályázaton a korábban támogatott egyetemi szövetségekben részt vevő magyar egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem nyert támogatást szövetségeik bővítésére, elmélyítésére.

Emlékeztettek, az Európai Bizottság három körben hirdetett meg pályázati felhívást annak érdekében, hogy nemzetközileg versenyképes, európai felsőoktatási intézmények stratégiai együttműködéseket, úgynevezett „európai egyetemeket" hozzanak létre.

Kiemelték, az Európai Egyetemek Szövetségeiben olyan új, kreatív európai generációt képeznek, amely nyelvtudásával, határokon átívelő tudományágak közötti együttműködésével képes az Európában felmerülő társadalmi kihívások és munkaerő-piaci hiányok hatékony kezelésére. 

Címkék#SZTE#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában