Azt mondták, szerencséje volt

2022.09.27. 20:40

Az oltótoll mentette meg a kübekházi nyugdíjas életét

Egy 73 éves férfi életét mentette meg a múlt héten az oltótoll, amit nyáron vásárolt az önkormányzat. A nyugdíjast egy darázs csípte meg, az adrenalin-injekciót a polgármester szúrta az akkor már fuldokló Jámbor Ferenc combjába.

Timár Kriszta

Egy 73 éves férfi életét mentette meg, hogy Kübekházán oltótollakat vásároltak a közintézményekbe. Fotó: Török János

A kübekházi képviselő-testület nyáron döntött úgy, hogy oltótollakat vásárol, elkerülendő egy olyan tragédiát, mely az év elején történt a fővárosban. Egy 7 éves fiú halt meg akkor, miután egy budapesti iskolában mogyorót tartalmazó édességet evett és az súlyos allergiás tüneteket okozott nála. Kübekházán a felnőtt és a gyerek adrenalin-injekciókat az iskolában, óvodában, a szociális centrumban, a Kübecker Manufaktúrában és a polgármesteri hivatalban helyezték el, a 128 ezer forintos beruházás pedig már indokoltnak is bizonyult. A múlt héten ugyanis életet mentettek vele.

Fügét szedtem a kertemben, amikor rámarkoltam egy darázsra, ami azonnal megcsípett 

– mondta Jámbor Ferenc. A 73 éves férfi eleinte nem tulajdonított ennek különösebb jelentőséget, mert soha nem volt allergiás semmire, de hamarosan elkezdett szédülni, bedagadt a keze és a torkában is egyre nagyobb szorítást érzett.

Átmentem a szomszédba, hogy adjanak valami gyógyszert. Kaptam is egy ampullát, de nem igazán segített. Közben a feleségem hívta a polgármesteri hivatalt, hogy hozzák az oltótollat

 – idézte fel a történteket a férfi, akire ekkor már egyre ijedtebben néztek a körülötte lévők, mert az arca is kezdett lilás színt ölteni. Ő azonban azt mondja, nem ijedt meg. 

Akkor jön a vég, amikor jön, nem csináltam ebből ügyet

 – mosolygott.

Nem úgy a polgármester, akinél éppen vendég volt, amikor jött a hívás. 

Őt is a kocsiba ültettem és rohantunk az oltótollal. Mivel még soha nem használtam ilyet, menet közben olvastam el, mint kell vele csinálni 

– mesélte Molnár Róbert. Ő szúrta Ferenc combjába az adrenalin-injekciót, ami szinte azonnal látható segítséget jelentett.

A férfit végül mentő vitte Szegedre, ahol infúziót kapott. 

Azt mondták, szerencsém volt, hogy volt a közelben oltótoll 

– mesélte a nyugdíjas, aki két dologban biztos. Az egyik, hogy fügét már nem fog szedni, a másik pedig, hogy vásárol magának egy oltótollat, hogy kézközelben legyen a segítség, ha legközelebb is szükség lenne rá. Felajánlotta, hogy pótolja az önkormányzati készletet is, hiszen most egy hiányzik belőle „miatta", természetesen azonban ezt nem fogadták el tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában