329 millió forintból épült fel

2022.09.07. 11:04

Birtokba vették a gyerekek a deszki bölcsődét - fotók

Tizenkilenc gyerek vette birtokba szerdán Deszk új bölcsődéjét. Az óvoda mellett 329 millió forintból épült fel a két csoportszobás intézmény, amely 7 új munkahelyet is teremtett. Az előzetes jelzések alapján januártól már telt házzal tudják majd üzemeltetni.

T. K.

Harminckét év után ismét van bölcsődéje Deszknek. Fotó: Karnok Csaba

Szerdától bölcsőde üzemel Deszken. A településen 329 millió forintból építettek fel az óvoda mellé egy 24 fős intézményt a legkisebbek számára, ezzel 32 év után ismét tudnak gondoskodni erről a korosztályról is. Az épület műszaki átadását már megtartották áprilisban, szerdán azonban megkezdődött a tanév és a gyerekek is birtokba vehették a csoportszobákat.

A különleges alkalom tiszteletére reggel évnyitó ünnepséget rendeztek, ahol Király László polgármester elmondta, 2018-ban kezdtek el először beszélgetni a bölcsőde építésének lehetőségéről. Azóta várta ezt a pillanatot. 

Bár egyszer már vágtunk szalagot, mégis ez az igazi avatás, amikor a kicsiknek adjuk át az épületet

 – fogalmazott a polgármester, aki ezzel meg is nyitotta „a szeretet évét”.

A beruházásra az önkormányzat 209 millió forintot nyert első körben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, az előpályáztatásnál azonban kiderült, hogy még a legolcsóbb ajánlat is 300 millió forint feletti összegről szól. 

Így újabb 120 millió forintra pályáztunk, ennek elnyerése után tudtuk felépíteni a bölcsődét. Ennek kapcsán Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke és Bartók Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke is segítségünkre volt

 – mondta el a polgármester. Hozzátette: további 16 millió forintos pályázati forrásból a területrendezést és a körbekerítést is meg tudták valósítani.

Az új épület az óvoda mellett található, a két épületet egy közlekedési park választja el egymástól. Ezeket egyébként egyesített intézményként működteti az önkormányzat. A 440 négyzetméteres ingatlanban két 12 fős csoportszobát alakítottak ki. A bölcsőde 7 új álláshelyet jelent a településen, amelyre egyébként 18 jelentkező volt. Király László úgy fogalmazott, hiszi, hogy a legjobb szakembereket sikerült kiválasztani a deszki kisgyermekek mellé. A tanév 19 kicsi beszoktatásával kezdődött meg, de az előzetes jelzések alapján úgy látszik, januártól már teltházzal működik majd az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában