Fejlesztések

2022.09.22. 20:20

Egymilliárd forintnál is több állami forrás érkezik Szegedre

A Móra-múzeum, a Klebelsberg-telepi Óvoda és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola már megújult, azonban most utólag többletforrást biztosít a kormány számos szegedi projekthez. Ezt Mihálffy Béla országgyűlési képviselő jelentette be csütörtök este közösségi oldalán.

Kiss Anna

A kormány döntése alapján több mint 1 milliárd 146 millió forint plusz forrás érkezik Szegedre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban megvalósult, vagy jelenleg folyamatban lévő projektekre. Erről Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője számolt be közösségi oldalán csütörtökön. Hangsúlyozta, újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem bünteti Szegedet, hanem a fejlődés pártján áll.

Mihálffy bejelentése szerint például a kormány megnövelte a szegedi Móra Ferenc Múzeum és vár turisztikai célú fejlesztésének összköltségét, így a korábban odaítélt 899 millió forint helyett összesen 1 milliárd 508 millió forint jut utólag a megvalósult projektre.

Több pénz jut a Klebelsberg-telepi Óvoda korszerűsítésére is, ami szintén elkészült már, 32 millió 283 ezer forinttal egészítette ki most a kormány a 95 millió forintos keretösszeget, míg az újszegedi, a marostői és a dorozsmai városrészben 1 milliárd 50 millió forint helyett 1 milliárd 235 millió jut a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésére.

Szintén többletforrást biztosít a kormány a Vörösmarty Mihály Általános Iskola megvalósult energetikai korszerűsítésére, a korábban odaítélt 309 millió 999 ezer forintot 503 millió 174 ezer forintra növelték. Mindemellett pedig két szociális intézmény, a Kossuth Lajos sugárúti és a Kálvária sugárúti is több pénzből újulhat meg. Az előbbire 50 millió 312 ezer helyett 64 millió 214 ezer, míg utóbbira 195 millió 789 ezer helyett 308 millió 8 ezer forint jut.

Képalá: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában