Szeged

2022.09.29. 11:18

Elstartolt az egyetemi mentorprogram - Fotók

Az Alumni mentorprogram 18. ciklusát indította el az SZTE Alma Mater szerdán.

delmagyar.hu

A nyitórendezvényen találkoztak a mentorok kiválasztott hallgatóikkal. Fotó: Karnok Csaba

A Gazdaságtudományi Kar aulájában megrendezett nyitóeseményen tájékoztatták a program résztvevőit a szükséges dokumentáció elemeiről, illetve alkalom nyílt a programban résztvevő mentorok és a kiválasztott mentoráltak személyes találkozására, az írásbeli kapcsolatfelvétel megerősítésére.

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és a hallgató között. A program lényege, hogy a mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse a diák szakmai előmenetelét. A mentor és mentorált közti kapcsolattartás rugalmas és kötetlen, a két fél megegyezésén alapul és a felek lehetőségétől és igényétől függ. Ereje abban rejlik, hogy az együttműködés az egyéni igényekhez igazodva, egyéni problémákra reagálva segít rendszerszinten a munkaerő-piaci kihívások esetében.

A program 2014-es indulása óta már 650 esetben segített a résztvevő hallgatóknak, és a 2022-es őszi ciklus kezdetekor 1211 potenciális mentor ajánlotta fel segítségét 36 országból. A hallgatók számára a mentorálási együttműködésen túl az idei szemeszterben az Országos Önbizalom-növelde Programhoz kapcsolódva csoportos tréninget tart Bóné Ágnes mentor, a mentorok által alakított Alumni Mentor Klub pedig Seres Erika HR-szakértő vezetésével két alkalommal kínál kötetlen találkozót a fiataloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában