Támogatás a Fatima Ház projektjének

2022.09.08. 11:30

Hetente 32 mélyszegénységben élő diák táborozhat majd Ásotthalmon

Delmagyar.hu

Kiss Erzsébet kuratóriumi elnök június végén átvette az Ásotthalom külterületén elhelyezkedő volt határőrlaktanya kulcsait. Archív fotó: Karnok Csaba

Majdnem húszéves álom vált valóra, amikor Kiss Erzsébet kuratóriumi elnök átvette az Ásotthalom külterületén elhelyezkedő, volt határőrlaktanya kulcsait. A több mint másfél hektáros területen mélyszegénységben élő gyerekeknek biztosítanak majd táborozási lehetőséget -jelent meg lapunkban június 24-én a szegedi Fatima Ház Alapítvány projektjéről. Megírtuk: az 1,7 hektáros volt határőrlaktanya területén fe­­nyőerdő, természeti kincsekben bővelkedő tőzegláp és rét is található. A telket kedvezményes áron kapták meg, tíz épület áll a területen, de felújításra szorulnak, így az első idényben sátortábort szerveztek. 

Az alapítvány projektje most újabb támogatást kapott, díjazták ugyanis a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 11. fordulójában.A vállalat a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 169, a helyi közösséget támogatópályázat megvalósításához, valamint egyenként további 475 ezer forinttal jutalmazza a négy legkreatívabb kezdeményezést. Külön díjazták a Fatima Ház Alapítvány kezdeményezését is annak kreativitásáért és innovatív megközelítéséért.

„Projektünk keretében táborhelyet fogunk létrehozni Ásotthalmon. A gazos udvar rendbehozatalával, sátorhelyek, szabadtéri főzőhely és zuhanyzó kialakításával 2023-ban hetente 32 mélyszegénységben élő diáknak fogunk lehetőséget adni a kikapcsolódásra. Köszönjük a közel 40 ezer szavazatot, valamint a Tesco plusz támogatását, ami rendkívül nagy segítséget jelent a megvalósításhoz. A 9. fordulóban szintén különdíjasok voltunk, így még nagyobb öröm, hogy a mostani pályázatunkat is kiemelkedőnek találták a bírák” – mondta Kiss Erzsébet, a Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A megyében 9 pályázatra voksolhattak a vásárlók július 1. és augusztus 7. között, a legtöbb zsetont pedig a szegedi Tesco Extra vásárlói dobták be. A pályázatnak más megyei kedvezményezettjei is vannak, a 11. fordulóban többek között Imprókupa tehetséggondozó programot, diabétesszel élőknek szóló online egészségfejlesztő kezdeményezést, valamint az idősebb korosztályt célzó szűrőprogramot is támogat Csongrád-Csanád megyében. A nyertes projektek listája megtalálható a Tesco honlapján, a támogatott projekteket térképen is meg lehet keresni. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a különdíjjal is jutalmazott Fatima Ház Alapítvány „Táborszépítő tábor” pályázatára adták le. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában