Csongrád

2022.09.08. 20:00

Idén már biztosan nem épül ki a kút környéke

Majzik Attila

Sokan járnak vízért a kútra. Parkolót, biciklitárolót szeretnének a környéken. Fotó: Majzik Attila

A városban nagy hagyománya van annak, hogy a folyton folyó kutakról hordják a vizet az emberek. Az ártézi víz jobban ízlik a csapvíznél a csongrádiaknak, így egy-egy kútnál általában nagy forgalom bonyolódik egy forróbb napon, nem ritkán sorban kell állni a vízvételnél.

A környék lakói azt szeretnék, ha a kisréti kútnál is olyan körülmények lennének, mint például a Szent János téri kifolyónál: a Nepomuki Szent János-kútnál pihenőpadok, parkoló és kerékpár-tároló is várja az ártézi vízre szomjazókat. Az ügyben Kádár László Levente, a környék önkormányzati képviselője is szót emelt már.

Sokan járnak oda, érdemes lenne egy egyszerűbb biciklitárolót odatenni és autóparkolót kialakítani. Ha van rá lehetőség, akkor jó lenne valamiféle kulturáltabb kinézetet kölcsönözni annak a folyton folyó kútnak

 javasolta a képviselő.

A felvetésre reagált a Városellátó Intézmény is: a cég nem áll az útjába a fejlesztésnek, de ebben az évben már nincs kapacitása a munkák elvégzésére.

Dékány-Lantos Anikó, a városellátó vezetője közölte, megvizsgálják a lehetőségét parkoló és biciklitároló létesítésének a kisréti kút mellett, de idén már egész biztosan nem kezdhetik el a kivitelezést, mert a kőművesek már teljesen be vannak táblázva erre az évre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában