46 elsős kezdte meg a tanévet

2022.09.01. 18:55

Jelenléti oktatásra készülnek a Liszt-iskolában

T. Sz.

Első iskolai ünnepen: két osztályban 46 elsős kezdte meg csütörtökön a tanévet.

Fotó: Tábori Szilvia

Negyvenhat, a tavalyinál tízzel több első osztályos tanulóval indította a tanévet a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája szeptember 1-én reggel. Az iskola fenntartója a hitélet és a nevelési értékek összefonódását, valamint a közösségépítést tartja legfontosabb feladatának. A Szent István-templomban tartott ünnepséget követően Magyar Andrea igazgató lapunknak elmondta: összesen 318 tanulóval kezdték a mostani tanévet. Ugyan a korábbiakhoz képest kisebb az összlétszámuk, ám az elmúlt években – tapasztalataik szerint – többen jelentkeztek első évfolyamba. Alapvetően jelenléti oktatásra készülnek egész évben, az intézmény fenntartója is megerősítette, hogy hangsúlyos feladat az épület energiaellátása. Nyáron felújították az általános iskola konyháját, megújult az udvari fa játszótér, illetve részben új bútorokkal korszerűsítettek tantermeket. 

Iskolánk egy nagy múltú, komoly hagyományokkal rendelkező intézmény, kívánom, hogy mindannyian érezzétek: összetartó közösséghez tartozhattok 

köszöntötte az elsősöket Magyar Andrea igazgató. Hozzátette, a legkisebbek a szerdai suliváró programon már megismerkedtek a tanítókkal, szeptember első napján pedig elkezdődik egy új, mindennapi kötelesség, a tanulás. – Kívánom, hogy ez az új, izgalmas világ, a számtalan különleges felfedezés egy életen át kísérjen Benneteket. Bízzatok magatokban – mondta. 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában