A megyei identitást erősíti a rendezvénysorozat

2022.09.04. 08:40

Kövegyre ért a megyei roadshow

Főzőverseny, népi fajátékok, kézműves foglalkozások és még közös torna is várta az érdeklődőket a kövegyi sportpályán. Szombaton ugyanis megyénk legkisebb településére érkezett a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat identitást erősítő rendezvénysorozata.

DM

A programsorozat 28-ik állomása a megye legkisebb települése volt. Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Immár a huszonnyolcadik sikeres rendezvényen van túl a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a megyei identitás erősítését célzó programsorozatával, amelyet pályázati forrásból valósítanak meg. Kövegyen a sportpályán várták az érdeklődőket színes programokkal.

A rendezvényen fellépett a Csanádpalotai Hagyományőrző Néptánccsoport, majd egy egészséges életmóddal kapcsolatos beszélgetésen és közös tornán vett részt a közönség, amelyet a HIKO Alapítvány vezényelt le. A hódmezővásárhelyi Alföldi Szabadidő Egyesület – Hód Baranta Szakosztálya is bemutatkozott, így ki lehet próbálni az íjászatot és az ostorcsattogtatást is.

A helyi családok pedig csapatokat alkotva főzőverseny keretei között mérhették össze tudásukat. Volt, aki kolbász- és hurka sütéssel, más halászlé főzéssel készült. Kövegy Község Önkormányzata bográcsos babgulyással nevezett a versenyre A megyei önkormányzat lekváros batyut és buktát biztosított desszertként.

Kabai Alex a főzőverseny ideje alatt adott koncertet, megteremtve ezzel mind a főzéshez, mind pedig a rendezvény többi programjához a jó hangulatot. A nap folyamán a csanádpalotai Csibész Egyesület különböző gyerekprogramokkal várta az érdeklődőket. A Virgonckodó népi, hagyományos fajátékok felejthetetlen élményt nyújtottak a rendezvény összes résztvevőjének, a digitális világot kizárva, kicsik és nagyok egyaránt szívesen játszottak ezekkel az eszközökkel. A megyei önkormányzat dolgozói kézműves foglalkozásokra várták a gyerekeket, délután pedig bábjáték is szórakoztatta a gyerekeket.

A már megszokott módon megyei termelők, kézművesek is megmutatták munkáikat. Kitelepült a kisteleki Levendulatündér, Apátfalváról is érkeztek kézművesek. A kedvenc stand pedig a csigatészta készítő asszonyoké volt, a jelenlévők nagy érdeklődést mutattak a fortélyok elsajátítására.

A megyei önkormányzat kiadványai és a megye településeiről szóló imázsfilmek egész nap megtekinthetők voltak.

A megyei identitást erősítő rendezvénysorozat következő helyszíne Szőreg lesz, szeptember 9-én ott várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában