Az ifjúsági szállás falára került

2022.09.06. 10:57

Különleges alkotás: több száz gyerek festett egy képet

Egy-egy vonal húzásával készült festményt akasztottak ki a Bordány Hostel falára. A Gyermek- és Ifjúsági Napon résztvevő fiatalok több, mint háromszáz fiatal ecsetvonásával jött létra az alkotás.

Arany T. János

Több száz gyerek egy-egy ecsetvonásával készült ez a festmény. Fotó: Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat

Mint arról a helyi hírportál beszámolt, a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIFÖ) rendhagyó módon az Egérház Alapítvány által működtetett Bordány Hostelben tartotta soros ülését a közelmúltban. A fiatal képviselő-testület az év hátralévő részében megvalósítandó ifjúsági programokról egyeztetett.

Döntés született többek között egy Ifjúsági Kerekasztal megrendezéséről, a GYIFÖ-sök a helyi fiatalok számára rendeznek fotópályázatot. Az "Ilyen volt a vakációm" felhívásra mobiltelefonnal készített szünidei képeket lehet beküldeni, amelyeket ki is állítanak majd, és a legjobb alkotásokat díjazzák. Az ülésen elhangzott, hogy az idén is megrendezik a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban a Halloweent. Ezeknek a programoknak minden évben nagy sikerük van, ahogy a jótékonysági karácsonyi vásárnak is, amelyre külön készülnek majd a fiatalok – derült ki a tanácskozáson.

A napokban elkészülő plakátokkal és szórólapokkal alkotásra, versenyre buzdítják az általános iskola felsőseit. A ceruzával, ecsettel, zsírkrétával, vagy akár kézzel készített alkotásokat a Helyi ízek Fesztiválján lehet leadni a hónap végén, és a közönségszavazatok, valamit a zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt rajzok, festmények készítőit ajándékcsomaggal jutalmazzák majd. A téma a falusi és tanyasi élet lesz, az ezzel kapcsolatos élményeket kell megmutatniuk a bordányi gyerekeknek.

Az ülést követően a fiatalok a szálláshelynek adományozták az idei Gyermek- és Ifjúsági Napon az ott résztvevő fiatalok által egy-egy vonal húzásával készült festményt is, ami, mint megtudtuk több, mint háromszáz fiatal ecsetvonásából bontakozott ki. A fiatalok által készített alkotást a Bordány Hostel közösségi terében helyezték el, amelyet ezentúl minden Bordányba érkező vendég megcsodálhat.

Kifestették a lépcsőházat

Hónapok óta folyamatosan fejlesztik a Bordány Hostelt. A Vadgesztenye étterem tetőterében található szálláshelyet nagyjából húsz éve alakították ki európai uniós forrásból. A több, mint 400 négyzetméteres padlástérben 7, saját fürdőszobával ellátott szobát alakítottak ki. A 4 és 5 ágyas szobákban egyszerre összesen 32 vendéget tudnak elszállásolni. Korábban teakonyhát és csomagmegőrzőt alakítottak ki, klímákat telepítettek és napelemeket szereltek fel. A fejlesztés része volt az elektromos csatlakozás bővítése. A bekötővezeték cseréjével az épületben működő étterem és szálláshely külön-külön mérőórát kapott. A közelmúltban elkészül a lépcsőház festés is. Legutóbb Rúzsa Magdi koncertje miatt volt szinte teljes telt ház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában