Sosem látott mennyiségű helikoptert ígérnek

2022.09.01. 16:10

Látványos bemutatók Szeged felett

fotó: unsplash/ Bob Smith @rfsmith1952

Három nap, három egyedi tematika – ezt ígéri, az előző években is felejthetetlen élményt nyújtó Szeged International Airshow (SZIA), az ország legizgalmasabb repülős rendezvénye. 


Drónok, repülők, helikopterek, minden egy helyen, régi kedvencekkel és új sztárokkal a Szegedi Repülőtéren, szeptember 9-e és 11-e között. Már a SZIA első napján az ország leglátványosabb légi bemutatójára számíthatunk, ugyanis sosem látott éjszaki látványshow-val kezdődik a programsorozat, amelyben ezúttal drónok is szerepet kapnak. Szeged égboltját egyszerre több mint 100 drón festi majd színesre, de emellett természetesen a repülők, a pirotechnikai elemek és fényjátékok teszik teljessé a látványt. 


Szeptember 10-én a nemzetközi légi programoké a főszerep, ahol a hazai élvonal mellett a világ legjobb pilótái is elhozzák műsoraikat. Szeptember 11-én pedig a helikopterekre helyeződik a hangsúly, ennyi helikoptert még egyszerre sosem láthattunk Szegeden. A szervezők idén is hatalmas nevekkel rukkoltak elő, itt lesz például a Red Bull Helicopters, a Yak Association, a Hawks of Romania és a Silver Chicken is, valamint olyan hazai kedvencek is feltűnnek majd, mint Besenyei Péter, Vári Gyula, Veres Zoltán vagy épp Coccolino bácsi. 

fotó: unsplash/Bob Smith @rfsmith1952
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában