Ez általánosságban 20-25 százalékot jelent

2022.09.01. 18:22

Nem zár be, de drágul a Hagymatikum

Szabó Imre

A Hagymatikum más fürdőkkel ellentétben nem tervez bezárást a rezsiköltségek emelkedése miatt.

Fotó: Szabó Imre

Brutálisan megemelték a makói Hagymatikum fürdő belépőinek árait 

panaszolta egy helybeli olvasónk, Szabó Lajos. Utánajártunk, és kiderült, szeptember elsejével valóban nőttek az árak.

Az árképzés során más élmény-és gyógyfürdő kategóriájú, hasonló szolgáltatást nyújtó létesítmény árait vettük alapul, főként Csongrád-Csanád megyeiekét

  mondta Lajtosné Papp Noémi divízióvezető a Délmagyarországnak, hangsúlyozva: 2020 óta változatlan belépőjegyárakkal dolgoztak, miközben az elmúlt években számos rendkívüli körülménnyel kellett megküzdeniük. Ilyen volt például a járvány, illetve a beszerzési-, anyag- és rezsiárak jelentős változása. 

 Mindig a legoptimálisabb megoldásra törekszünk, a cégvezetés a városvezetéssel, az önkormányzattal egyeztetve keresi a lehetőségeket a gazdaságos üzemeltetésre 

 mondta.

Mint fogalmazott, vendégeik közepes léptékű áremelkedést tapasztalhatnak az előző időszakhoz képest. Ez általánosságban 20-25 százalékot jelent. Példaként elmondta, egy felnőtt makói vendég eddig 1550 forintért látogathatta a Hagymatikumot, a kistérségben élők 2170 forintért, teljes áron, a távolabbról érkezők, turisták pedig 3100 forintért. Az új napijegyek ára Makó kártyával 1950 forint, a két másik jegytípusnál 2730 és 3900 forint. Ezzel arányosan drágultak délutáni vagy úszójegyeik, egyéb jegytípusaik is, az éves makói bérlet pedig 100 helyett 120 ezer forint teljes áron. 

Természetesen továbbra is érvényesíthető a diák vagy a nyugdíjas kedvezmény

  tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában