Helyi közélet

2022.09.19. 09:33

Nyílt levelet írt Joób Márton Botka Lászlónak a sportlétesítmények bezárásáról

A levelet változtatások nélkül közöljük.

delmagyar.hu

Fotó: Sandor Judit

"Mentsük meg a szegedi sportlétesítményeinket a bezárástól!
 

Nyílt levél dr. Botka László Polgármester úrnak

Tisztelt Polgármester úr!

A következő időszakban Szeged város cégének, a Sport és Fürdők Kft-nek, amely a város valamennyi önkormányzati tulajdonú sportlétesítményét fenntartja és működteti, soha nem látott gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie az energiaválság következményeként. A közel tízszeresére emelkedett rezsiköltségek szinte lehetetlen helyzetet teremtenek.

Aggodalommal tölt el az, hogy más városokban már bejelentették a sportlétesítmények, uszodák, sportcsarnokok bezárását, mivel az önkormányzatok nem tudják kitermelni a rezsidíjakat.

A szegedi sportlétesítményekben, a lakossági használat mellett, több ezer szegedi gyermek sportol napi szinten, emellett az iskolai testnevelés óra keretében is nagyon sok gyermek vesz részt ingyenes úszás -, illetve korcsolyaoktatáson.

Kérem a támogatását abban, hogy elindulhasson egy közös párbeszéd a Sport és Fürdők Kft., a városvezetés, a sportegyesületek és azok szponzorai, a sportszövetségek, a Tankerület, az oktatási intézmények vezetői és a lakosság között, annak érdekében, hogy elkerülhessük a létesítmények bezárását.

És noha a rezsiválság minden családot érint, közös összefogással tehetünk azért, hogy biztosítsuk a gyermekeink számára az egészséges fejlődés lehetőségét. Nagyon szomorú lenne, ha a gyermekeket meg kellene fosztanunk a sportolási lehetőségektől.

Azonnali, gyors intézkedésekre van szükség!

Sajnálatos módon a városban működő sportegyesületek számára nehézséget okoz a Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjével történő kommunikáció. Számos egyesülettel megromlott vagy egyáltalán nincs kapcsolata, és nem ismeri a helyzetüket, így fennáll a veszélye annak, hogy az általa elindított tárgyalási folyamat nem vezet időben eredményre. Sajnos az sem javít a helyzeten, hogy a cégen belül, valamint az egyesületek és a lakosság körében is nagy a bizonytalanság az ügyvezető tevékenységével kapcsolatban, és emiatt a válságmenedzselés is elhúzódhat.

Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy Szeged város közgyűlése a soron következő közgyűlésen, vagy egy rendkívüli közgyűlés alkalmával tárgyalja meg a cég helyzetét, és keressen megoldásokat annak érdekében, hogy a sportlétesítményeink tovább működhessenek!

Tisztelettel: Joób Márton 
önkormányzati képviselő
Szeged, 2022.09.19."

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában