Helyi közélet

2022.09.25. 08:40

Ösztöndíj szegedi egyetemistáknak

Jeszenszky Zoltán

Archív Fotó: Kuklis István

Tizenötmillió forintot különítettek el idén Szeged költségvetésében a Bursa Hungarica ösztöndíjra. Erre a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló egyetemisták pályázhatnak majd. Tavaly, Csongrád-Csanád megye székhelyén 113 hallgató „A” típusú és 3 diák „B” típusú ösztöndíjat nyert el, így hallgatónként 8 ezer, 11 ezer és 13 ezer forintos havi támogatást nyújtott a szegedi önkormányzat. A szakminisztérium a helyi önkormányzat által megállapított összeget hallgatónként, havonta 5 ezer forinttal egészíti ki. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium  a közelmúltban hirdette meg a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023. évi fordulóját, amihez a tervek szerint Szeged is csatlakozni fog. Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen 2000 óta – amikor először írták ki a Bursa Hungaricát – a város minden évben részt vett a programban. 

A csatlakozásról az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottsága  a jövő heti ülésén tárgyal majd. Kedvező döntés esetén az ösztöndíjpályázatot várhatóan október 3-án írják ki. Az anyagi támogatásról Szegeden, a polgármester által felkért bíráló bizottság javaslata alapján döntenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában