Digitális felzárkózás

2022.09.07. 10:25

Rászoruló gyerekeknek osztanak számítógépeket

A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz.

Delmagyar.hu

Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Számítógép osztásra lehet jelentkezni: számítógépeket kapnak rászoruló gyermekek, teljesen ingyen, a digitális felzárkózást segítő céllal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. Az elmúlt néhány évben a gyermeksegítő munka által nyolcszáz támogatott kapta meg a tanulást - fejlődést segítő informatikai eszközét. A céges és a magán támogatók, önkéntes segítők együttműködésével ilyen sikeres a program.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a digitális hátrányból felzárkózás létkérdés az online világban való sikerhez. A korábbi járványügyi helyzet bebizonyította, hogy az eszköz nélküli családok vagy a digitális világban való járatlanság az online tanulást lehetetlenné teszi. A Számítógép Álom program ezért is fontos, karácsonyig érkezik 150-200 újabb komplett számítógép. 

A gyermekeket, családokat támogató programra a jelentkezés folyamatos, és sokszoros a túljelentkezés. A támogatottak a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki. A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezési felület, melynek használatában a gyermekeket, amennyiben a szülők nem értenek hozzá, a pedagógusaik is segíthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában