Hódmezővásárhely

2022.09.15. 18:10

Szemetet és csikkeket dobálnak szét

A népkerti sportpályákon és környékén főként a szemetet hagyják szét bandázó fiatalok. A belvárosi bolygós játszótér sincs jobb állapotban, ott a mászófalról ismét elkezdték leszedni a fogásokat.

T. Sz.

Gyakori a széthagyott szemét a népkerti fitneszpark környékén. Fotó: Tábori Szilvia

Folyamatosan széttört üvegek szilánk darabjaival, csikkekkel, szeméttel van tele Hódmezővásárhelyen a népkerti sport- és fitneszpark, illetve környéke. A visszajelzések szerint este 19 óra körül már gyülekeznek a hangoskodó fiatalok, akik többszöri felszólításra után sem változtattak szokásaikon. Rollereznek, kerékpároznak a fitnesz eszközökkel felszerelt pályán. Főként a sportolókat zavarják, de a környéken élők sem örülnek a kamaszok kulturálatlan esti programjainak.

Mint név nélkül többen is elmondták: akár diszkréten, akár erélyesebben kérik őket arra, hogy halkabban szórakozzanak és lehetőleg szedjék össze maguk után a szemetet, akkor sem változik a helyzet. A parkban szétszórt csapatokba verődő fiatalok többnyire hétköznaponként is ott töltik kora esti óráikat. Egy kerékpárral arra közlekedő hölgy annyit tett hozzá, hogy gyakran halad át a parkon hazafelé vásárlásból, többször felfigyelt a hangoskodókra és főleg az otthagyott szemétre. 

Hasonló a helyzet a belvárosban, a Hódi Pál utcai pihenőpark bolygós játszóterén. Tavaly közösségfejlesztők kezdeményezésére pályázati pénzből renoválták az igen lelakott eszközöket. Leszedték és átmosták az olykor csikktartónak, sörösüveg bontónak használt fogásokat az ottani mászófalról, a lekopott, összefirkált falat pedig teljesen újrafestették. Akkor úgy hírlett, visszakapcsolják a Szíriusz téri közvilágítást, hogy részben azzal fékezzék a randalírozást. 

Sajnos a helyzet nem sokat változott: a mászófal fogásait újra elkezdték leszerelni és ismét telefirkálták a falakat. A kora esti óráktól gyakran még sötétedés után is fiataloktól hangos a környék. Egy kisgyermekes édesanya annyit mondott lapunknak, hogy éppen a kétes tisztaság miatt nem szívesen járnak az egyébként mutatós és izgalmas játszótérre. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában