Makó, Földeák

2022.09.13. 20:00

Vadászok ajándékozták meg az óvodásokat

Nem mindennapi módon, egy vadászbál jóvoltából kapott új játékokat kedden a Makói Óvoda két tagintézménye. Összesen tíz játékelemet adtak át a gyerekeknek, megvásárlásukat a földeáki Návay Kornél Vadásztársaság jótékonysági bálján összegyűlt bevétel tette lehetővé.

Szabó Imre

A makói ovisok nagy örömmel vették birtokukba a földeáki vadászok által adományozott szép és biztonságos játékokat. Fotó: Szabó Imre

Nagy volt az öröm kedden reggel a makói Kálvin és Hold utcai óvodákban: a gyerekek boldogan vették birtokukba azokat az új udvari játékokat, amelyeket adományként kaptak. Összesen tíz játékelemről van szó, amelyeket a Makói Óvoda egymáshoz közeli két tagintézményében, három helyszínen állítottak fel. Többek között mászóka, csúszda és hinta került az udvarra.

Mindez a földeáki Návay Kornél Vadásztársaságnak köszönhető, amely hosszú ideje támogatja jótékonysági rendezvényeivel a térség oktatási-nevelési intézményeit. Wéber Dénes elnök a Délmagyarországnak elmondta, a játszóeszközöket a társaság tavaly őszi, első alkalommal megrendezett báljának bevételéből, összesen 8 millió forintból szerezték be. 

A természetvédelem és a vadgazdálkodás mellett számunkra fontos a társadalmi szerepvállalás is

 – hangsúlyozta.

A játékokat a gyerekek saját kezűleg készített apró ajándékokkal köszönték meg az udvaron, de hálás volt az intézmény vezetője, Bányai Anita és a város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet is. Utóbbi azt is elmondta, hogy a város is hozzájárult a nemes ügyhöz annyival, hogy vállalta a játszóeszközök szabályos engedélyeztetésének, illetve telepítésének költségeit.

Fotó: Szabó Imre
 

Ezzel teljesen megújultak az óvoda játékai. Öröm számunkra, hogy az összefogásnak ekkora ereje van

 – tette hozzá.

A vadásztársaság elnöke azt is elmondta lapunknak, hogy már készülnek a második jótékonysági vadászbálra, amelyet idén ősszel rendeznek meg. Ennek bevételével a földeáki általános iskolát szeretnék támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában