30 km/óra

2022.09.15. 12:30

Véget vetnek a száguldozásnak Subasán és Sziksóson

Száguldozó autókra panaszkodnak a Subasán és Sziksósfürdőn élők, ezért a körzet önkormányzati képviselője, Ruzsa Roland a helyiek támogatásával orvosolja a problémát.

Kiss Anna

Subasán és Sziksóson is maximum harminccal lehet majd hamarosan közlekedni. Fotó: Sándor Judit/MW

Hamarosan Sziksósfürdő-Subasa feliratú, lakott területet jelző táblákat helyeznek ki, amelyeket 30-as sebességkorlátozó táblákkal egészítenek ki.

Lapunknak a képviselő elmondta, a több éves probléma megszüntetésére két lehetőségük van: egyik, hogy korlátozott sebességű övezet jelzőtáblákat helyeznek ki, vagy lakott területet jelző táblák kerülnek ki kiegészítő táblákkal. Megjegyezte, a helyiek az internetes fórumokon és egy utcafórumon is az utóbbi mellett tették le a voksukat, hiszen az előbbivel a jobbkéz-szabály betartása is együtt járt volna a kereszteződésekben.

A Vereshomoki és a Domaszéki úton vannak már 30-as táblák évek óta, de hamarosan a Széksósi út és a Bordányi út 6 darab kereszteződésébe is sebességkorlátozó tábla kerül a lakott területet jelző táblákkal együtt. Továbbá a Domaszék felől bevezető utak is kapnak majd ilyen jelzőtáblákat.

Ruzsa Roland leszögezte, célja az, hogy biztonságos legyen Kiskundorozsma, azon belül pedig a kiskertes övezetek is, éppen ezért egy másik kérésnek is eleget tesz majd, a Széksósi úti buszmegállónál gyalogos átkelőhelyet szeretnének kialakítani.

Elmondta, szintén kérés a kiskertekben lakóktól a csapadékvíz-elvezetés hibáinak kijavítása, valamint az is, hogy a Domaszéki úton buszmegállókat alakítsanak ki, Subasára pedig rendszeresen járjon be busz, most ugyanis egy kilométert kell megtennie ahhoz az ott élőknek, hogy fel tudjanak szállni egy járatra. A képviselő megígérte, dolgozik a megoldásokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában