Külföldi munkaerő

2022.09.22. 16:57

Vendégmunkások a gumigyárban: válaszolt Czirbusnak a Continental

Czirbus Gábor szerdán arra hívta fel a sajtó figyelmét, hogy a Continental állítása szerint a hazai dolgozókat elküldi, helyettük szerbeket, ukránokat, sőt már indonézeket is foglalkoztat.

Szabó Imre

Czirbus Gábor szerdai sajtótájékoztatója a Continental előtt. Fotó: Szabó Imre

Közleményben válaszolt a Continental makói üzeme Czirbus Gábor helyi Fidesz-elnök szerdai sajtótájékoztatójára, amiről portálunk is beszámolt. Mint írták, a régió legnagyobb munkáltatójaként továbbra is az a céljuk, hogy a térségben élőknek biztosítson stabil, kiszámítható munkahelyet. Kizárólag azokra az álláshelyekre kívánnak harmadik országbeli dolgozókat felvenni, amelyeket nem tudnak a helyi piacról betölteni, a magyarok munkahelyei tehát nincsenek veszélyben. A külföldi munkaerő alkalmazása széles körben elterjedt gyakorlat a magyar munkaerőpiacon, melynek feltételeit a kormány rendeletben is elősegítette.

Czirbus Gábor, mint megírtuk, szerdán arra hívta fel a sajtó figyelmét, hogy a Continental állítása szerint a hazai dolgozókat elküldi, helyettük szerbeket, ukránokat, sőt már indonézeket is foglalkoztat. A Fidesz helyi elnöke azt kérte a makói gyár vezetésétől, hogy becsülje meg a helyi munkavállalókat. Szerinte az itt élőknek kellene elsősorban megélhetést biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában