Emlékplakettet vehettek át a tagok és támogatók

2022.10.18. 21:45

A 30 éve újjáalakult gazdakört ünnepelték

A 30 éve újjáalakult Mórahalmi Gazdakört ünnepelték közelmúltban a Babos Tanyán.

Arany T. János

Az ünnepségen Mórahalom önkormányzatának képviselői emlékszalaggal díszítették fel a gazdakör szimbólumát, a zászlót. Fotó: Móranet-TV

 A tagokat, családtagjaikat és a támogatókat, barátokat műsorral lepték meg a szervezők. Résztvett a rendezvényen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, az országgyűlés alelnöke is, aki arról beszélt köszöntőjében, hogy a mórahalmi gazdák sosem nem hátráltak meg, még akkor sem, amikor az egykori hatalom egy tollvonással megszüntette a szervezetet. A Bibliából idézve azt mondta, „Mi nem a meghátrálás emberei vagyunk hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk.” 

– A rendszerváltás hajnalán szűk kis csapatunkkal összefogtunk, és az ópusztaszeri csárda teraszán úgy döntöttünk, hogy újra létrehozzuk ezt az érdekképviseletet, ami segíti majd a gazdák önálló életét. Bár ma már másfajta tudás kell, de a régi hit, a régi erő és kitartás továbbra is nélkülözhetetlen. És ez megvan a mórahalmi gazdaközösségben – mondta. Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere pohárköszöntőjében a parasztemberek végtelen hitéről és erejéről beszélt. 

– Ha megkérdezik tőlem, mit jelent számomra a gazdakör, sok-sok szempont alapján tudnám azt leírni. Jelenti a családomat, a Jóisten minden erejét, akaratát és gondoskodását, amely a gazda feje fölött az egyedüli törvény, hiszen Ő adja meg életükben azon kereteket, amit a föld művelésével kell kitölteni. És jelenti még magát a földet, amely olykor ad, máskor elvesz, de jelenti a végtelen örömöt, országunkat, a hazát is – fogalmazott a polgármester.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában