Pár százan

2022.10.20. 18:24

A szegedi és környéki iskolákért tüntettek - Fotók

Néhány százan gyűltek össze csütörtökön kora este a szegedi Dugonics téren, hogy a szegedi és a Szeged környéki iskolákért emeljék fel szavukat. A demonstrációt a STEP – Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja és VVL - Veritas Virtus Libertas szervezte, ahogy a hónap eleji Széchenyi téri megmozdulást is.

Suki Zoltán

Élőláncban vonultak az oktatásért aggódók. Fotó: Karnok Csaba

Az esemény közösségi oldalán azt írták, hogy a pedagógusok hónapok óta küzdenek országszerte az oktatásügy jobbá tétele és a nevelésben-oktatásban dolgozók társadalmi megbecsültsége érdekében. A szegedi és Szeged környéki oktatási intézmények pedig közös nyilatkozatban fogalmazták meg, hogy egymással szolidaritást vállalva folytatják békés akcióikat céljaik eléréséért.

A Dugonics téren összegyűlt emberek egy élőláncot alkotva mentek végig a Kárász utcán, majd a térre visszatérve felolvasták a közös nyilatkozatot, ezután pedig beszédek hangzottak el.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában