Székkutas

2022.10.03. 20:07

Beszoktatással kezdődött az év az óvodában

Három csoportban hatvan gyermekkel indult az új nevelési év a Székkutasi Libor Ilona Óvodában.

Munkatársunktól

A kiscsoportosok az ismerős családi közegből és bölcsődéből egy teljesen új világba csöppentek, éppen ezért a fokozatos beszoktatás hívei – nyilatkozta Dobsa-Magyari Szilvia, az óvoda vezetője a promenad24.hu portálnak. 

Az új környezet és szoká­sok, szabályok mind-mind oda­­figyelést, nyitottságot igé­­­­nyelnek. A legkisebbeket a fokozatosság elve szerint fo­­­­gadják az óvodapedagógusok 

– hangsúlyozta az óvoda vezetője. Hozzátette, az első két napban a bölcsődéből érkezők ismerkedtek az intézménnyel, majd naponta 2-3 további kisgyermeket vártak. Először egy kis időt töltöttek az édesanyjukkal közösen a csoportszobában, megismerkedtek a felnőttekkel, a játékokkal, és próbálták felfedezni a gyerekekben az ismerős arcokat. A következő napon már szüleik nélkül töltöttek el egy órát a csoportban, majd a benn töltött órákat fokozatosan növelték az egyéni igényekhez igazodva. A visszamaradós gyermekek beilleszkedése az új csoportokba szintén nyitottságot, elfogadást és odafigyelést igényel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában