Több mint 30 dolgozó munkáját „szétosztják”, ők valószínűleg utcára kerülnek

2022.10.10. 14:55

Drasztikus döntéseket hozott a vásárhelyi önkormányzat

Hódmezővásárhely önkormányzata válságtervet készített. A téli időszakra hamarosan bezár többek között az Emlékpont, az Alföldi Galéria és a művelődési központ is. A HVSZ adminisztrációja a városházára költözik. Több mint 30 dolgozót elküldhetnek.

Kovács Erika

Fotó: Török János

– A kormány megszorításainak eredményeképpen 2,5-3 milliárd körüli lehet az a többletteher, amivel az önkormányzatnak szembe kell néznie az emelkedő energiaáraknak és inflációnak köszönhetően. Előzetes becsléseink alapján a takarékossági lépések bevezetésével 100 millió forintra taksáltuk azt az összeget, amit a város meg tud takarítani. Ehhez képest, a mostani kalkuláció szerint 300-400 millió forint körüli összeget is elérhetnek a megtakarítások – írta közleményében az önkormányzat.

A városháza épületébe költözik november 1-től a Vámház és a Bajcsy-Zsilinszky utcákról a HMSZ Zrt. és a HVSZ Zrt. adminisztrációja, ez 58 főt érint. A hivatalban ezért a szokásosnál több előadó lesz egy irodában. 

A piaccsarnok fűtését lezárják, a Balog Imsi Sportcsarnokot bekötik a távhőrendszerbe, addig a bérlők a piaci árat kénytelenek fizetni. A Boxklub a Vívócentrumból a sportcsarnokba költözik a fűtésszezonra.

Minden hőközpontra napelemeket szereltetnek. November 1-jétől a strandon lezárják a 33 méteres medencét, a gyermekek élménymedencéjét és a szaunát. A Csodaház a Kovács-Kűry Idősek Otthonába költözik. A Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat lezárja az emeleten használt irodáit. Nem tervezik a MikkaMakka Játszóház újranyitását, lezárják a Jókai utcai közösségi házat is. A Vásárhelyi Valóság kettő helyett 3 hetente jelenik meg. 

Az Emlékpont és a zsinagóga melletti kiállítóhely november 1-től, az Alföldi Galéria december 5-től, a BFMK december 20-tól bezár. Az Ifjúsági klub tovább működik, ott tartja majd számos BFMK-s szakkör a foglalkozásait. A könyvtárban az emeletet zárják le, a gyermekkönyvtár a bemutatóterembe költözik. A Hódfó három helyett két telephelyen működik. Mártélyon a Bodnár Bertalan Oktatóközpontra és az üdülőházra is lakat kerül télre.

– A dolgozói létszám tekintetében is tervezünk változásokat, eddig 32-35 dolgozó munkamennyiségét tudjuk szétosztani más dolgozók között. Ezek között vannak olyan munkakörök, amelyek a közelmúltban szabadultak fel, de nem hirdettük meg a pályázatot rá. Azon dolgozóknak, akiknek munkahelye bezár a Covid időszakban már tesztelt választási lehetőségeket ajánljuk majd fel – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában