Szegedi hírek

2022.10.06. 16:40

Életüket adták, hogy szuverén nemzet lehessünk - fotók

A szegedi Fidesz-KDNP tagjai az Aradi vértanúk terén emlékeztek meg a nemzeti gyásznapon.

K.A.R.

A Fidesz-KDNP is koszorúzott a nemzeti gyásznapon Szegeden. Fotó: Sándor Judit/MW

Minden nemzetnek saját múltja van: külön kudarcai és dicső pillanatai, amelyekre szomorúsággal, gyásszal, de büszkeséggel emlékezik. A mi nemzetünk történelmében is sok ilyet tudunk felidézni, elég csak a tatárjárásra, a mohácsi vészre, az 1848/49-es szabadságharcra vagy 1956-ra és a kommunista diktatúrára gondolnunk

 – mondta el Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője csütörtökön a megyeszékhelyen.

A szegedi Fidesz-KDNP tagjai az Aradi vértanúk terén emlékeztek meg a nemzeti gyásznapon. Mihálffy hangsúlyozta, a történelem viharai jó párszor megtépáztak minket, de mind ilyen tragédiánál ott voltak hőseink, akik életüket adták Magyarországért.

1849. október 6-a is olyan napja volt a történelmünknek, amikor a legnagyobb viszontagságok közepette is volt 13 olyan hős, akik életüket adták azért, hogy ma is élő, szuverén nemzet lehessünk

 – mutatott rá. A képviselő közölte, akkor és ott ők voltak a hősök, most ezekben a nehéz időkben pedig nekünk kell azzá válni, hiszen a háborús politika és a szankciós gazdaság nagy áldozatokat követel tőlünk. Mihálffy szerint összefogással, hittel és egyszerű hétköznapi lemondásokkal túljutunk ezen az időszakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában