Jövő decemberben lesz vége

2022.10.19. 07:40

Elkezdődött a kerékpárút építése Pitvaroson

Sok munkát követően elérkeztünk a kerékpárút pályázat fizikai megvalósításához - írja oldalán Radó Tibor.

delmagyar.hu

Fotó: Radó Tibor oldala

A polgármester azt írja Facebook-oldalán, hogy október 17-ével elkezdődött a belterületi nyomvonal mentén az ivóvízhálózat cseréje. A Mezőhegyesi út elején az út alatti átkötést szerdán befejezik és az útszűkítést is elbontják. Ezt követően az utca József és Dózsa közötti szakaszán kezdik el a teljes gerinc és bekötővezeték cserét egészen a vízórákig. A munkálatok helyén időszakos vízhiány (minden alkalommal jelezni fogják külön) és/vagy minőségváltozás tapasztalható majd. A csőhálózat megújítását követően frissebb és tisztább vizet tudnak majd szolgáltatni.

"A munkálatok idején szakaszosan szolgáltatási hiányra kell készülni a Kossuth Lajos utca páros oldalán 2-48 szám, valamint a Mezőhegyesi út páratlan oldalán a 25-33 szám közötti szakaszokon. A vízszolgáltatás csak munkanapokon és munkaidőben kerül szakaszosan elzárásra és minden nap újra kinyitásra kerül estére. A bejelentett szakaszon a teljes gerincvezeték és zárszerkezetek cseréke kerülnek, valamint a lakossági bekötések is a vízóráig.

A pontos vízszolgáltatási szünet időpontjait írásban is ki fogjuk küldeni az érintett ingatlantulajdonosoknak.

Kérem, segítsék a kivitelező munkáját, hogy mihamarabb modern és tiszta csővezetékből vételezhessék az ivóvizet. A rekonstrukció elkészültével jelentősen javulni fog a településünk ivóvízhálózatának minősége, ezáltal a szolgáltatás minősége is.

A kivitelező igyekszik a lehető legkevesebb földmozgatással és bontással megvalósítani a munkát, de minden egyes lakossági bekötésnél ki kell bontania a talajban lévő csatlakozási pontokat.

A további munkálatokat (falun belül) csak tavasszal fogják folytatni.

Projektzárási határidő 2023 decembere."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában