Szegedi hírek

2022.10.12. 11:56

Fejlesztőcsapatokat hoz létre Szegeden a Continental

Kiterjeszti működését Szegedre a Continental vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó üzleti területének magyarországi képviselete, a Continental Autonomous Mobility Hungary, mely eddig csak a fővárosban tevékenykedett.

K. A. R.

Kiterjeszti tevékenységét Szegedre a Continental Autonomous Mobility Hungary. Fotó: Kiss Anna

A hírt szerdán jelentették be a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalában, ahol a cég és a felsőoktatási intézmény stratégiai együttműködési szerződést írt alá. Lóránd Balázs, a Continental Autonomous Mobility Hungary vezetője az eseményen elmondta, nagy hangsúlyt helyeznek a magas színvonalú egyetemi képzésre, ami fontos ahhoz, hogy erős helyi szoftverfejlesztő közösségeket tudjanak létrehozni. Szegeden ez megvan, ezért most szoftverfejlesztő csapatokat hoznak létre az önvezető járművek területén – közölte.

Elárulta, a legjobb szakembereket keresik az adott területen, a csapattagok feladata pedig a mesterséges intelligencia fejlődését szolgáló adatok feldolgozása, valamint eszközök és keretrendszerek megalkotása, fejlesztése lesz. Megjegyezte, a munkavállalók távmunkában dolgoznak majd, azonban rendszeresen találkoznak egymással és a pesti kollégákkal is közösségi irodákban, de később Szeged belvárosában saját irodát szeretnének nyitni, hiszen magas hozzáadott értékű munkahelyeket szeretnének hozni a városba.

Fotó: Kiss Anna

Az eseményen Keszte Róbert, a Continental Magyarország országigazgatója arról beszélt, hogy Szegeden évtizedek óta nagyon jól teljesítő gyáruk van, ami az egyik legjobb profittal dolgozó egységük, és bíznak abban, hogy az új tevékenységük is legalább ilyen sikeres lesz a városban. Hozzátette, a földrajzi elhelyezkedés, a vonzóerő és az egyetemi oktatás színvonala miatt esett újra Szegedre a választásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában