Laktanya

2022.10.14. 15:33

Hódmezővásárhelyen fogadták a Koszovóból hazaérkező katonákat

Visszafogadó ünnepségen köszöntötték a napokban Hódmezővásárhelyen az MH KFOR Kontingens 26. váltásának katonáit, akiknek féléves koszovói külszolgálata szeptemberben ért véget.

delmagyar.hu

Fotó: Búz Csaba főhadnagy

A rendezvényen dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője méltatta a hazaérkezők misszióban elvégzett feladatait - írja a honvedelem.hu.

A hódmezővásárhelyi laktanya alakulóterén felsorakozott, több mint négyszáz katonából álló MH KFOR Kontingens 26. váltása ez év márciusában kezdte meg féléves külszolgálatát Koszovóban. A kontingens tagjai aktív részesei voltak a NATO parancsnoksága alatt működő, 28 ország közel négyezer katonáját egyesítő koszovói nemzetközi békefenntartó haderőnek.

Az ünnepségen dr. Lippai Péter dandártábornok megköszönte a kontingens tagjainak a külszolgálat során végzett kiemelkedő szakmai munkát. „Önök, a magyar KFOR kontingens tagjaként, olyan katonai erőt biztosítottak a KFOR erők számára, amely folyamatosan készen állt a hatékony és azonnali alkalmazásra. Missziós szolgálatuk befejeződött, de várnak önökre a hazai megmérettetések, feladatok. Elsődleges feladatként jelentkezik a honvédség harcképességének és reagálóképességének erősítése, amely fokozott mennyiségi és minőségi kiképzési feladatban nyilvánul meg. A sikerhez mindenkinek a legjobb tudása szerint, ha kell akár áldozatokat is vállalva kell hozzájárulnia” - fogalmazott, hozzétéve: „Önök méltóképpen képviselték Magyarországot és a Magyar Honvédséget és ismételten bebizonyították, hogy a magyar békefenntartók képesek fegyelmezetten, jó szakmai színvonalon, más országok katonáival kiváló együttműködésben végezni a munkájukat”.

Lippai dandártábornok köszönetet mondott a családtagoknak azért, hogy biztos hátországot biztosítottak az elmúlt hat hónapban, hiszen a család biztonsága nélkül a katona nem tud koncentrálni a feladataira.

Az eseményen - mások mellett - részt vett Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese, illetve Molnár Zsolt ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában