Domaszék

2022.10.25. 21:11

Királydinnyét irtottak a játszótéren

Közösségi munkában gyomlálták a királydinnyét múlt hét pénteken az egyik domaszéki játszótéren. Amíg a felnőttek dolgoztak, a gyerekek játszottak.

delmagyar.hu

Közel harmincan vettek részt a játszótér-tisztító programban. Fotó: DM

Különleges délutáni összejövetelt szervezett múlt hét pénteken a Domaszéki Családi Kör Nagycsaládos Csoport: a Dankó Pista téri játszótérre hívta tagjait és bárkit, aki részt akart venni a terület királydinnyétől való megtisztításában. A közel 30 jelenlévő jókedvvel fogott neki a feladatnak, átfésülték centiméterről-centiméterre a füves részt. 

Volt, aki a kezével érezte a tüskéket és kis késsel vágta ki a gyomot tövestől, volt, aki a papucsát használta csalinak, de az egyik résztvevő ötlete nagyon jó módszernek bizonyult: a szúrós növény termésének összeszedésére egy tenyérnyi nagyságú hungarocell földhöz ütögetését javasolta, melybe egyszerre akár 50-100 szúróka is beleakadt, melyeket utána késsel vagy bottal a vödrökbe bele lehetett kaparni. Akiknek már égtek az ujjai a sok tüskétől, azok a Domaszéki Presszó által felajánlott pizzákból, a nagycsaládosok csokoládéiból, édes süteményeiből és almáikból kóstolhattak, így igazi piknik hangulat is volt a kemény munka közben. 

A gyerekek mindeközben hintázhattak, homokozhattak, sőt egy ajándék játékot is választhattak maguknak, melyet haza is vihettek. Így hát a nap végére a kisebbek vidáman, a nagyobbak pedig elégedetten térhettek haza, hiszen sikerült a település egyik legnagyobb játszóterét tisztábbá varázsolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában