Kistelek

2022.10.06. 16:40

Külterületi utakat újítanak fel

A járási székhely, Kistelek tavaly ősszel vidékfejlesztési programban nyert pályázaton 182 millió forintot – ehhez járult még 5 százalék önerő – külterületi útjai felújítására, fejlesztésére – tudtuk meg Domonics Jánostól.

Imre Péter

Fotó: DM archív

Fotó: Török János

 Az alpolgármester hozzátette, a munkák befejezésére a határidő december 31-e, de mivel az aszfaltozással a fagyok beállta előtt végezni kell, szerinte a kivitelező már októberben befejezheti a beruházást.

Olyan külterületi közutak fejlesztésére pályázhattunk, amelyeknek a meglévő aszfaltrétege már nagyon elhasználódott, vagy kőszórásos útalappal rendelkezik a szilárd réteg felvitelére. Ez hét helyrajzi számon négy utat érint, nagyjából 5 kilométer hosszan városunk keleti és nyugati felén

 – sorolta Domonics.

A nyugati részen az úgynevezett perceli kis köves úton a régi TSZ majori kereszteződéstől a csatornáig húzódó 714 méteres szakasz már teljesen elkészült. Ugyanez igaz egy 471 méteres darabra Kistelek és Csengele között, és szintén ebbe a kategóriába tartozik a Gőzmalom utca folytatása a Szilágyi-saroktól a nyugati elkerülőig, ez mintegy 1500 méteres szakaszt jelent.

Keleten az Unichem Kft. központi telephelyétől patkó alakban kifelé a kőszórásos úton, a balástyai határút felé eső részen még dolgoznak a szakemberek, de már a befejezéshez közelednek. Zajlanak még a munkák a Remény utcába csatlakozó külterületi útszakasznál is, ez mintegy 800 métert tesz ki

 – mondta el tételesen az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában