Már megint itt van a

2022.10.19. 18:50

Szerelem

Szerelmes üzenet Szegedről.

Suki Zoltán

Hátha sikerült az akció, és révbe értek a gyerekek. Fotó: Suki Zoltán

Van énnekem egy kedvenc zenekarom, az A. E. Bizottság, rutinosabbaknak csak simán Bizottság. Hogy Wahornék miért voltak és lesznek királyok, amíg világ a világ, azt hosszan lehetne sorolni. De sokak szerint biztosan a Szerelem című számuk az egyik, amivel beleírták magukat a zenetörténelembe.

Nem tudom, hogy mit érezhettek a dal írásakor, de valószínűleg valami olyasmit, mint Dorka a Nemes takács utcából. A lépcsőházban, ahol lakom, csináltam ezt a képet még kedden este. És minden benne van, ami az élet lényege. Nagyjából itt kellene megállni, és nem nagyon agyalni. Dorka halál pontosan fogalmazta meg a lényeget. „Iskola ajaj! Jó reggelt Marci!” – írta a kislány, sok-sok szívecskével.

Én óvodában meg az általános iskola elején Szabó Editkébe voltam szerelmes, és – ugyan ezt nem tisztáztuk – de szerintem ő is belém. Csakhogy én nem mertem ilyen látványosan kimutatni ezt, mint Dorka. Ráadásul el is költöztünk Gyomáról, úgyhogy Pesten is menőnek tűnjek, azt hazudtam a többieknek, hogy Ullmann Mónika a szerelmem. De most Dorka annyira felbátorított, fel is hívom Editkét. Azt meg remélem, hogy Marci látta az üzenetet, nem súrolta le valami rosszindulatú, kalácstérgyű öregasszony.


 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában