12 helyett 9

2022.10.04. 07:00

Novemberben költözhetnek a lakók a baksi bérlakásokba

Már az utolsó simításokat végzik a Bakson épült kilenc szociális bérlakáson, például a napkollektorokat kötik be, teszik üzemkésszé. A kiválasztandó rászoruló családok november közepén költözhetnek.

Imre Péter

Rövidesen beköltözhetnek a rászoruló családok a baksi szociális bérlakásokba. Fotó: baksi önkormányzat

Lapunk többször beszámolt a baksi szociális bérlakások építéséről, amely már a hajrában tart, de pontosabb, ha úgy fogalmazunk, csak az utolsó simítások vannak hátra. A tervezett 12 helyett csak 9 valósulhatott meg, többek között a kialakult, szinte minden területen bizonytalanságot okozó energiaválság miatt.

Az utolsó háromra nem volt forrás, megépítésükhöz újabb közbeszerzést kellett volna kiírni, ezért új költségvetést készíteni és elfogadni, ami nagy bizonytalanságot jelentett volna a jelenlegi helyzetben. Közben a kivitelezésre szánt határidő is lejárt, és a cég nem tudta vállalni a munka folytatását. De nem vagyunk elégedetlenek, ugyan az építőanyagárak folyamatosan emelkedtek, a beruházás 75 százaléka megvalósult a mintegy 200 millió forintos támogatásból. Erre a kilenc szociális bérlakásra nagy szükség van a községben

 – közölte Búza Zsolt polgármester.

A berendezések beszerzése zajlik, a konyhabútorok, az előszobafalak, a fürdőszoba szekrények, a hűtők és mikrohullámú sütők közül már többet megvettek, de a hiányzók is rövidesen az otthonokba kerülnek. A házakat napkollektorokkal szerelték fel, amelyeket rövidesen bekötnek és üzembe helyeznek.

Azért is várunk erre a pillanatra, hogy a lakók a legkedvezőbb körülmények között költözhessenek be úgy, hogy már energiát termelnek a napelemek, amelyet hasznosíthatnak, így csökkennek a költségek, a fűtéssel, világítással esetleg a főzéssel kapcsolatos kiadások

 – mondta a pogármester.

Rászoruló akad Bakson, őket adatbázisban rögzítették és az abban szereplők jelentkezhetnek a szociális bérlakásokra. – Ha több igény fut be önkormányzatunkhoz, mint amennyi lakás van, a kialakított szigorú pontrendszer alapján döntünk – árulta el Búza Zsolt. Azt is elmondta, hogy várhatóan november közepén vehetik birtokba új otthonaikat a kiválasztottak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában