Elismerés Hódmezővásárhelyen

2022.10.04. 14:27

Sebestyén-Papp Éva gyermekorvos a negyedév dolgozója

Onkológusnak készült, de a gyermekosztályon végzett gyakorlaton úgy érezte, ott van otthon.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter és Berényi Károly adták át az elismerést kedden reggel a városházán. Fotó: Kovács Erika

Sebestyén-Papp Éva, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ gyermekorvosa kapta a Negyedév Egészségügyi Dolgozója kitüntetést Hódmezővásárhelyen. Az erkölcsi elismerést 2018-ban alapította az önkormányzat. A díjra a lakosság jelölhet bárkit, aki az egészségügyben dolgozik.

Az elmúlt hetekben is nagyon sok jelölés érkezett a város gyorshír szolgálatára. A legtöbb szavazatot, a beérkezett jelölések felét dr. Sebestyén-Papp Éva gyermekgyógyász szakorvos kapta. Az elismerést Márki-Zay Péter polgármester és Berényi Károly alpolgármester adták át.

A gyermekgyógyász szakorvos 35 éves, két gyermek édesanyja, Mindszenten él.

Nagyon köszönöm a lakosoknak a jelölést. Nagyon meglepődtem. Külön öröm, hogy sok mindszenti, akikkel együtt nőttem fel, vagy akiknek olykor a gyermekeikkel találkozom az osztályon, megajándékoztak a bizalmukkal

 – mondta a doktornő, aki elmesélte, hetedikben az osztályfőnöke feladatként adta, hogy írják le, ki hogyan szeretné magát felnőttként látni.

Én akkor azt írtam, 3 gyermeket szeretnék és a gyermekorvosi hivatást választanám. A 3 gyermek felé jó úton haladok, és gyermekorvos lettem, bár egy időben az onkológiai szakterület érdekelt. Hatodévben azonban a gyermekgyógyász gyakorlatom Hódmezővásárhelyen végeztem és úgy éreztem, itt, ezen a területen vagyok otthon 

– mondta Sebestyén-Papp Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában