A szolgáltatások nagy részét más helyszínen érik el télen

2022.10.05. 08:40

Székkutason a hivatalban lehet könyvet kölcsönözni

A közüzemi díjak drasztikus emelkedése miatt a székkutasi önkormányzat több intézmény átmeneti bezárására kényszerült. Az idősek napközijét például az egészségház emeleti lakásába költöztették.

Kovács Erika

Az idősek napközije a következő hónapokban az egészségház feletti lakásban működik. Fotó: Kovács Erika

Az orosz-ukrán konfliktus ez év februárjában tört ki és tart jelenleg is, s ez energiaválságot okozott. Annak érdekében, hogy településünk a kötelező feladatokat, szociális juttatásokat, valamint az alapvető szolgáltatásokat fenntarthassa, a közüzemi számlákat, illetve a munkavállalói béreket fizetni tudja, számos döntést kellett meghoznunk. Az önkormányzati intézményeket energetikus vizsgálta át. Energiatakarékossági és gyakorlati tanácsokkal szolgált, hogy a működtetést racionalizálni, a jelenlegi helyzetet pedig kezelni tudjuk

 – írta az önkormányzat a község hivatalos közösségi oldalán.

A Murgács Kálmán Művelődési Házat október 1-jétől átmenetileg bezárták. Könyvet továbbra is kölcsönözhetnek a székkutasiak. Az igényeket személyesen a polgármesteri hivatalban, vagy a [email protected] e-mail-címen lehet leadni. A kölcsönzött könyveket is a hivatalban lehet átvenni, de házhoz szállítást is biztosítanak.

A művelődési ház nagytermét átmenetileg nem lehet kibérelni családi vagy más rendezvényekre. A falugazdászi iroda, a család- és gyermekjóléti szolgálat, az FBH-NP Nonprofit Kft. ügyfélkapcsolati pontja is a polgármesteri hivatalban lesz elérhető a következő hónapokban. 

A sportcentrum tornacsarnokát november 1-jétől zárják be, ugyancsak átmenetileg. A konditermek, a gyógytorna foglalkozások, edzések október 30-ig elérhetőek, de fűtés nem lesz. Október 1-jétől az idősek napközi otthonát az egészségház emeleti lakásába költöztették. A szociális étkeztetés igénybevételére a továbbiakban kizárólag házhoz szállítással van lehetőség. 

Hangsúlyozták, az önkormányzat saját magán és intézményein takarékoskodik, ez nem jelent többletkiadást a lakosságnak, de a fent említett okok miatt megszüntették az önerős járdaprogramot, a nem a közszolgáltató által működtetett önkormányzati rendszerű zöldhulladék-gyűjtést, valamint hatályon kívül helyezték a felsőoktatási pályázatról szóló rendeletet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában