Honvédelem

2022.10.14. 18:50

Teljes felszerelést kaptak a kadétok - Fotók

Alaposan „megruházták” a Zsoldos diákjait: több mint negyven tanuló kapott teljes felszerelést az iskolában működő Kadét Programnak köszönhetően.

Majzik Attila

Több mint negyven diák kapott felszerelést. Fotó: Majzik Attila

Az átadón Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi SZC főigazgatója elmondta, a honvédelmi nevelés során azon túl, hogy a fiatalok megismerik a katonai életet, a mindennapi élet kihívásaira is felkészíti a diákokat.

– A kadét programban résztvevő fiatalok erősítik a fizikai erőnlétüket, odafigyelnek az egészséges életmódra. A testi edzés mellett a szellemet is edzik: a kultúra, a művelődés iránti nyitottság, a környezettudatos nevelés is része a programnak, mint ahogy a diákok lelki fejlődése is. Fontos a magabiztosság, az önbecsülés kialakítása és a tudatos karrierépítés erősítése. Az egyéni kompetenciák fejlesztésén túl pedig a közösségfejlesztésre is hangsúlyt helyez a program. Ezekre a kompetenciákra munkavállalóként is szükségük lesz majd – tájékoztatott Kincses Tímea.

A bakancstól a sapkáig minden szükséges öltözéket és kiegészítőt tartalmazó 200 ezer forint értékű csomagot Csurgó Attila ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka adta át a diákoknak. Mint az ezredes kiemelte, kadétnak lenni nem csak egy megtisztelő státusz, de kötelmekkel is jelent.

– Ennek megfelelően éljék az életüket, viselkedjenek a mindennapokban, mutassanak példát a többieknek – fogalmazott a műszaki ezred parancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában