Jelenleg mobil közterületi kamera működik

2022.10.03. 10:00

Újabb helyekre kerül kamera - Megállítanák az illegális szemetelést Szentesen

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket az önkormányzat által eddig telepített öt mobil közterületi kamera, ezért további helyekre szerelnek fel térfigyelőt, döntöttek a szentesi képviselők. A kameráktól leginkább azt várják, hogy megfékezzék a városszerte kialakult illegális hulladéklerakást.

M. A.

Gondot okoz a hulladékszigetek körül lerakott szemét. Fotó: Majzik Attila

Tavaly öt kritikus ponton szereltetett fel térfigyelő kamerát az önkormányzat, leginkább a szelektív hulladékgyűjtők környékén. Most további kamerák kihelyezéséről döntöttek, elsősorban a Városellátó Nkft. javaslatai és lakosságtól érkező panaszok alapján. Emellett pedig tartalék helyszíneket is kijelöltek, ott a kamera fogadását biztosító betontalapzatot és rögzítő elemeket készítik el.

A tervek szerint a Gógány és a Bihari utca közötti részre a rendkívüli mértékű szemetelés miatt kerülne ki kamera, a Koszta udvarban és az Új utca 13. szám alatti társasház előtt pedig a hulladékgyűjtő konténer környezetének állapota miatt indokolt a térfigyelő kihelyezése. Emellett a Kossuth utcára is kikerül egy közterületi kamera, ott szintén az illegális hulladéklerakást szeretnék megfékezni.

– A Kossuth utca 15-17-19. szám alatti három tízemeletesnél lévő szelektív hulladékgyűjtő szigethez is szükséges egy kamera telepítése. A három társasházban több száz lakás van, szinte mindig van olyan időszak, amikor éppen felújítják valamelyiket és az ott keletkezett törmeléktől kezdve a vécécsészén és nikecellen át bármiféle anyag lekerül, aminek abszolút nem volna ott helye – indokolt Kiss Csaba alpolgármester.

A kamerák további telepítéséhez egy tartaléklistát is összeállítottak, ezek szerint a Köztársaság utca 13. társasház mögött, a gázfogadó és a gyógyszertár környékére; a Bánomháti temető külső parkolójánál, a Nagyvölgy csatorna parton; a Hősök Erdeje és a Széchenyi Liget játszótereihez és a tiszai pihenőterület bejáratához is kerülhet majd térfigyelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában