Pusztaszer

2022.10.03. 18:30

Útalap készült két utcában - Fotók

Útalap készült a közelmúltban a pusztaszeri Előd és Tas utcában, ami azt jelenti, hogy már csak két földes út maradt – külterületieken kívül – a településen. A település a Magyar falu programban nyert forrást a projektre.

Imre Péter

Az Előd és a Tas utcában útalapot alakítottak ki Pusztaszeren. Fotó: Imre Péter

Az egymással szomszédos, eddig földes Tas és Előd utcát "portalanították" a közelmúltban Pusztaszeren, vagyis a későbbi aszfaltozást lehetővé tévő útalapot alakítottak ki – újságolta örömmel Máté Gábor polgármester. A Magyar Falu program keretében 13,5 millió forintból végezte el a munkát a kivitelező.

Ezzel a falu régi vágya teljesült és elértük azt, hogy már csak két belterületi utca földút, a Hétvezér sor és a Mező utca, hiszen korábban a templomhoz vezető Dózsa Györgyben már megoldottuk ezt a problémát. Egyébként a Mező utcában élek jómagam a családommal, de az számomra egyértelmű volt, hogy nem azt veszem előre

 – jelentette ki.

Több helybelivel is beszélgettünk, akik elmondták, most már az Előd és a belőle nyíló Tas utcában is könnyebb és kulturáltabb lett a közlekedés. A faluvezető elmondta, ezzel a fejlesztések nem értek véget: 45 millió forintra pályáztak a Top Plusz Programban, ebben a már említett Hétvezér sor, Mező utca és a munkástelepi egykori iskola utcájának portalanítása, illetve a Dózsa György utca aszfaltozása szerepel. A pályázat elbírálás alatt van, és bízik benne, hogy a kialakult energiaválság ellenére zöld utat kaphat a beruházás.

 

Máté Gábor azt is elmondta, hogy mindenszentekhez, halottak napjához közeledve ismét megszaporodtak a lopások a temetőben, főleg a tartós, vagyis műanyagból készült virágokat, koszorúkat viszik el.

Azt tervezzük, hogy a közeljövőben önálló térfigyelő kameraegységet telepítünk a sírkert bejáratánál, amelynek felvételei rögzíthetők, visszanézhetők lesznek. Reméljük, ez segíthet az elkapásban, bár akinek a lelke arra képes, hogy sírról lopjon, azt a kamera nem állítja meg. De azért mi mindent megteszünk a biztonságért, a gyászolók, emlékezők nyugalmáért 

– zárta mondandóját a polgármester.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában