Szegedi hírek

2022.11.04. 17:21

A civilek együttműködését segítették elő - fotók

Bemutatókkal, kiállításokkal várták egymást az Agórában a megye civil szervezetei, amelyek számára konferenciát rendezett a Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület. Délután a kiváló tevékenységet végző egyesületek, alapítványok kitüntetést kaptak.

Kiss Anna

Idén 10 éves a Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) hálózat, ebből az alkalomból pénteken megyei civil konferenciát rendezett a Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságával közösen a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A megnyitón Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat alelnöke elmondta, a szeretet és a szolidaritás fűzi össze a civil közösségeket, amelyek önmaguktól szerveződtek, és amelyeket egy lebonthatatlan lelki közösség fog össze. Hozzátette, minden szervezet egy cél érdekében dolgozik, azért, hogy másokon segíthessenek.

Az eseményen részt vett Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is, aki többek között arról beszélt, hogy mielőtt megkezdte volna a parlamenti munkát, 12 éven keresztül önkormányzati képviselőként tevékenykedett Kiskundorozsmán, ahol a civilek segítségével építettek fel egy kiváló közösséget. Megjegyezte, ez is bizonyítja, hogy milyen jelentősége van a szervezeteknek és azok összefogásának. – A konferenciának is ez a célja, hogy a civilek megismerjék egymás tevékenységét és kapcsolatot alakítsanak ki egymással – mutatott rá.

Molnár Elvira, a Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület elnöke arról beszélt, hogy 2012 óta a Civil Közösségi Szolgáltató Központ hálózat azon dolgozik, hogy az egész megyében megismerje a civil szervezeteket és azok között együttműködések létrejöttét segítse. Közölte, az elmúlt 10 évben több száz eseményt rendeztek a civileknek, valamint a kisebb településekre is elvitték nyílt napok és különböző rendezvények részeként a hálózat szolgáltatásait. Hozzátette, a megyében mintegy 3 ezer szervezet működik, ezek közül már 1600 civil közösséggel sikerült kapcsolatot kialakítaniuk.

A nap során bemutatókkal, kiállításokkal, előadásokkal várták egymást a civilek, valamint délután a konferencia zárásaként átadták a Civil Érték és Közösség 2022 díjakat is. Az Év Csongrád-Csanád Megyei Civil Szervezete a Szent-Györgyi Albert Rotary Club, a Fatima Ház Alapítvány és a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete lett, míg Az Év Csongrád-Csanád Megyei Adományozója címet a Mester-Bauholding Kft. kapta meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában