Márki-Zay Péter szerint tavasszal majd „elfelejtik” kinyitni a kispostákat

2022.11.14. 17:20

A Jókai utcai postánál tiltakoztak a bezárások ellen

A kisposták ideiglenes bezárása ellen szervezett tiltakozást a Jókai utcai posta előtt hétfőn délután a hódmezővásárhelyi önkormányzat. A megyei jogú városban három postafiókot érint a bezárás, a Jókai úti mellett a susáni városrészben lévő Klauzál utcait, valamint a szikáncsit. A megmozduláson több mint százan vettek részt.

Kovács Erika

A demonstrációt az önkormányzat szervezte. Fotó: Kovács Erika

– Múlt héten kaptuk meg a Magyar Posta Zrt.-től az ideiglenes bezárással kapcsolatos levelet. Azt kérték tőlünk, hogy a bezárás idejére engedjük el nekik a bérleti díjat. Akkor is elengednénk, ha nyitva maradnának a posták. Ezzel szeretne önkormányzatunk hozzájárulni ahhoz, hogy a posták tovább működhessenek ebben a nehéz helyzetben is – mondta Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, a városrész képviselője. Hangsúlyozta, az időseknek nagyon hiányoznának ezek a hivatalok. Azt kérte, akik nem értenek egyet a bezárással, ezt aláírásukkal is erősítsék meg.

Berényi Károly társadalmi alpolgármester a demonstráción bejelentette, a Klauzál utcai postánál eddig 2600 tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze.

– Hivatalosan ez a bezárás a téli időszakra szól az energiaárak miatt. Nem hivatalosan viszont úgy tudjuk, hogy tavasszal majd „elfelejtik” kinyitni ezeket a postákat. Ezért is fontos a tiltakozásunk. Ezeket a hivatalokat éppen azok az emberek használják, akik a legkevésbé tehetősek. Kérjük a kormányzatot, hogy ne zárják be a postákat, az eddig bezártakat pedig nyissák ki – mondta Márky-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

Frissítés:

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete közleményt adott ki a demonstrációval kapcsolatban, Védje meg a város a kispostákat! címmel. Ebben felszólították a városvezetést, hogy tüntetések helyett cselekedjenek, mentsék meg az ideiglenes bezárástól a három érintett vásárhelyi postát.

– A jó anyagi helyzetben lévő Hódmezővásárhelynek nem lehet akadály, hogy elengedje a bérleti díjakat, és felajánlja a helyi kisposták rezsiköltségének a kifizetését, megteremtve ezzel a lehetőséget a helyben élőknek a postai szolgáltatások további igénybevételére – írták közleményükben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában