Honvédség

2022.11.14. 11:00

A vásárhelyi katonák voltak a legjobb lövészek

Parancsnoki elismerést kaptak az elmúlt időszakban megrendezett lövészversenyen elért eredményeikért az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóaljának katonái.

delmagyar.hu

Fotó: Szemenyei Ákos szakaszvezető

Második alkalommal rendezték meg október végén Szomódon a Hagyományépítő Mesterlövészkupát. A mesterlövész képesség és precíziós lövészet népszerűsítése mellett a nemzetek közti tapasztalatcserére, illetve a nemzetközi kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílt az eseményen. A verseny kiírása lehetőséget biztosított a Magyar Honvédség állományának, hogy összemérje lőkészségét és fegyverkezelési tudását amerikai, horvát, olasz, román és szlovák nemzetiségű katonákkal, továbbá a meghívott civil precíziós sportlövőkkel. A résztvevők két nap alatt tíz különböző pályát teljesítettek, ezután egyénileg és csapatban értékelték az eredményeket - számolt be a honvedelem.hu.

A hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj katonái szép eredményeket értek el a versenyen. A Szupermagnum Gepárd M1 kategóriában, egyéni versenyben Kedves Szilveszter tizedes első helyezést, Varga Csaba Zoltán szakaszvezető második helyezést, valamint Oberna István őrmester harmadik helyezést ért el. Összesített katonai kategóriában második helyen végzett Herczegh Bence Benjamin tizedes, Kedves Szilveszter tizedes, Varga Csaba Zoltán szakaszvezető és Oberna István őrmester. Katonai csapatversenyben szintén második helyezést ért el Varga Csaba Zoltán szakaszvezető, Kedves Szilveszter tizedes, harmadik helyen pedig Herczegh Bence Benjamin tizedes és Oberna István őrmester végzett.

Emellett - három év kihagyás után - az Izraeli Védelmi Erők szervezésével október végén ismét megtartották az International Sniper Competition-t. A nemzetközi megmérettetésen, a tizenegy országból érkezett tizennyolc csapat mellett izraeli alakulatok is nagy számmal vettek részt, így összesen negyvenhárom csapat indult. A rendezvényen a Magyar Honvédséget két csapat képviselte, az egyik a 62. Lövészzászlóalj katonáiból állt.

A versenyen hét nappali és négy éjszakai pályát kellett a csapatoknak teljesíteniük és a jellemzően összetett feladatokat szűk határidő alatt kellett teljesíteni. Nehezítésként gyakran futás, vagy különböző tárgyak cipelése előzte meg a lőgyakorlatokat. Az éjjel-nappal folyamatosan tartó verseny során a tripod állványok használata és a kreativitás nagy szerepet kapott a különböző épületekből, nyílásokból és testhelyzetekből való tüzelésnél. A 62. Lövészzászlóalj csapata az Infantry Units kategóriában tizenötödik helyezést ért el.

A versenyeken való sikeres eredmények elismeréseként a vásárhelyi katonáknak emléktárgyat adott át Molnár Zsolt ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese, a november közepén megtartott dandársorakozón.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában