Szegedi hírek

2022.11.01. 18:51

Fejet hajtott, koszorúzott és gyertyát gyújtott a Szegedi Bajtársi Klub - fotók

Az első és második világháborús emlékműveknél helyezték el a kegyelet virágai a Belvárosi Temetőben.

Munkatársunktól

A kegyelet és a tisztelet virágait helyezték el a Belvárosi temetőben a világháborús hősi emlékműveknél a Szegedi Bajtársi Klub képviselői. Fotó: Gémes Sándor

Mindenszentek alkalmából, november elsején, kedden koszorúzási ünnepséget tartott a Szegedi Bajtársi Klub a Belvárosi temetőben. Az első és második világháborús emlékműveknél helyezték el a kegyelet virágait. Az esemény előtt Nagy Zoltán alezredes a bajtársi klub titkára elmondta, az idei megemlékezés egy újabb helyszínnel egészül ki, mivel jó barátjuk, Arad megye tartalékos tisztje, Kaszoni Zoltán a közelmúltban vesztette életét, de a temetésén nem tudtak ott lenni, ezért az iránta érzett tiszteletből a román emlékműnél felállított fotója előtt tisztelegtek és hajtottak fejet. Az ünnepség a Himnusszal vette kezdetét, majd megemlékező beszédet mondott Vitéz Gimesi István Miklós Történelmi Vitézi Rend Csongrád-Csanád Megyei Székkapitány. 

– Szegeden és környékén számos katonai emlékhely található. itt, a Belvárosi temetőben áll előttünk a hősök keresztje, előtte félkörben 25-25 táblán az elesettek nevei. Halál után nincs ellenség, az egykori ellenfelek testvérré váltak a halálban. Emlékezzünk kegyelettel mindazokra, akik hazájuk hívó szavára fegyvert ragadtak és esküjükhöz  híven halálig küzdöttek bármely nemzet fiai is voltak. Béke poraikra, nyugodjanak békében – mondta a székkapitány. A beszéd után a megemlékezők átsétáltak a II. világháborús emlékműhöz, majd a Csillag börtönben elhunyt hadifoglyok kopjafájához, ahol főhajtás mellett elhelyezték a koszorúkat és gyertyát gyújtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában