Gyermekoázis

2022.11.04. 18:40

Hatalmas, új játszótér épült Nagymágocson

A legkisebbek már birtokba is vették a kormányzati támogatással épült új közösségi teret.

delmagyar.hu

Fotó: Szebellédi Endre oldala

A Jókai utcai játszótér nevét a területen található zöldre festett vas játékelemekről kapta. A nosztalgikus élményt felváltották a mai kor igényei a szülők és a gyermekek részéről egyaránt. Így a Magyar Falu Program keretén belül új játékok érkeztek a játszótérre - írja oldalán Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere

A játszótéri eszközök megfelelnek az uniós és a magyar szabvány előírásoknak, a vizsgáztatásuk is megtörtént. A próbaüzemnek tekinthető felavatás alkalmával a gyermekek örömét látva jól vizsgázott a megújult játszótér, amely a mai naptól teljes körűen használható.

A játszótér profilja alapvetően a kisebb korosztályt célozza. A szülők kérése volt, hogy a kisgyerekeknek legyen saját tere, ne kelljen "harcolni" a tizenévesekkel a játékokért.

Ugyanúgy szempontként merült fel egy másik nyertes pályázat során építendő FITT PARK-nak a helyszín biztosítása a területen. Az anyukák amíg a fittparkot használják, a kis gyerkőcök szabadon és biztonságosan játszhatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában