Szegedi hírek

2022.11.04. 20:39

Megöltek egy migránst Horgosnál: egyre gyakoribbak a lövöldözések a déli határ közelében

Lelőttek egy fiatal migránst Horgoson szerda éjjel. A település lakói hallottak az esetről, de biztosat senki sem tudott. Rendőrt egyet sem láttunk pénteken a környéken. A Horgos egyik felén sátrat vert észak-afrikaiak szerint a falu túloldalán élő afgánok az elkövetők. A horgosiak szerint egyre rosszabb a helyzet.

Arany T. János

Az Észak-Afrikából érkezett migránsok a horgosi Bácska-birtoknál vertek sátrat. Azt mondták, ők békések, semmit nem hallottak a gyilkosságról. Fotó: Török János

Fotó: janostorok.com

Ismét lövöldözés történt a déli határ mentén. A vajdasági Szabad Magyar Szó számolt be róla, hogy déli határkerítéstől pár kilométerre öltek meg egy fiatal migránst, akinek a holttestét a szabadkai befogadóközpontba szállították. Az esetet a nagykikindai rendőrség emberei vizsgálják, a feltételezések szerint a fiatal férfit Horgoson, valószínűleg a határátkelő közelében ölhették meg. A testén lőtt seb volt látható a hasi tájékon. A férfinál nem voltak iratok. A közelmúltban egyre gyakoribbak lettek a lövöldözések a déli határ közelében, rendszerint migránsok közötti csempészharcok állnak a háttérben. Korábban a szabadkai makkhetesi erdőben embercsempész bandák támadhattak egymásra.

A Horgosra vezető Bartók Béla utca egyik lakója azt mondta, a lövöldözések miatt a belgrádi rendőrök megszállták a Szabadka környéki makkhetesi erdőt, onnan költöztek át a migránsok Horgosra, és hozták magukkal a problémákat. A faluban többen azt mondják, egyre több a migráns. Rendőrt viszont egyet sem láttunk.

– Nálunk ezért van a két nagy kutya, meg a kamera. Nem kellemes ez. Nem félek, de tartok tőlük – mondta a fiatalasszony. Azt is hozzátette, volt olyan migráns, aki kikapta a kezéből a gereblyét és segíteni akart neki. Azért biztos, ami biztos, egy jókora baltanyél mindig ott van az ajtónak támasztva. 

Az Észak-Afrikából érkezett migránsok a Bácska-birtoknál vertek sátrat. Egyre többen érkeznek újra kisgyerekkel, családostul. A tunéziai, algír és marokkói fiatalemberek azt mondták, ők békések, semmit nem tudnak a gyilkosságról. A település másik részében, az Alkonyat utca végében élő afgánokat agresszívnek tartják, és őket okolják a történtekért. A horgosiak pedig attól tartanak, hogy ha jön a tél, még elkeseredettebbé válnak majd a migránsok.

 

KÉPALÁ

Antunovic Mihály Szabadka Makkhetes városrészben lévő birtokán birkákat tart. Azt mondta, mióta ennyi a migráns, állandó a lövöldözés a környékbeli erdőben. Fotó: Török János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában