Változás

2022.11.03. 11:00

Mégsem zárnak be a kormányablakok

Az összes megyek kormányablak nyitva marad, bár némelyiknél változik az ügyfélfogadási idő. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal erről a közösségi oldalán írt egy bejegyzést. Korábban három kormányablak bezárásáról volt szó.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Csongrád-Csanád megyében továbbra is minden kormányablak fogadja az ügyfeleket – jelentette be közösségi oldalán a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Csütörtökön.

Az energiaválság miatt azonban két kormányablaknak változik az ügyfélfogadási rendje. Szegeden, a Szőregi út 80. alatti, vagyis a CBA Novában működő, valamint a Kereskedő köz 5/A-B. szám alatti kormányablak kedden és szerdán 8 és 16 óra között tartanak nyitva, a hét többi napján változatlan időpontokban fogadják az ügyfeleket. A Rákóczi téren minden marad a régiben, nem változik a nyitvatartás.

A Rákóczi téri kormányablakban tovább működik az érintőképernyős ügyintézési hely is. Az új eszköz lényege, hogy nem kell személyesen beszélni egy ügyintézővel sem, így könnyen, gyorsan és sorban állás nélkül túl lehet lenni a hivatalos ügyeken.

Az eszközökön a magyarorszag.hu központi e-ügyintézési portálon megszokott ügytípusok egy részét már most el lehet intézni. Egyelőre például a vezetői engedély és a személyi igazolvány pótlását, a gépjárművekkel kapcsolatos ügyeket lehet elindítani, de igényelhető anyakönyvi kivonat és erkölcsi bizonyítvány is. Az elintézhető ügytípusokat egyébként folyamatosan bővítik.

Az önkiszolgáló terminálok minden olyan technológiai kiegészítővel rendelkeznek, ami a gyors és egyszerű ügyintézéshez szükséges. Van beleépítve többek között kamera, mikrofon, ujjnyomat- és okmányolvasó, hangszóró, nyomtató, bankkártya-terminál, valamint egy aláíró pad is. Aki végzett a dolgával, kap egy hiteles bizonylatot arról, hogy elindította az ügyintézést, így már csak a kész dokumentumért kell majd bemennie a hivatalba.

Korábban írtuk, hogy utolérte az energiaválság, illetve a takarékosság a kormányhivatalokat, illetve a kormányablakokat is. A kormanyablak.hu portálon akkor azt közölték, hogy Csongrád-Csanád megyében három kormányablakot kénytelenek bezárni emiatt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában