Szegedi hírek

2022.11.23. 11:28

Óriási érdeklődés mellett egyeztettek az egészségügyi szakképzés legfontosabb kérdéseiről

Tűzoltás vagy újjáépítés? Az egészségügyi szakképzés aktualitásai – meddig lehet átmeneti helyzetről beszélni? – ezzel a címmel tartottak szakmai kerekasztal-beszélgetést az érintett szervezetek, intézmények a Szegedi Akadémiai Bizottság Székházban. Az eseményen a Szegedi Tudományegyetem szakemberei is részt vettek.

delmagyar.hu/ u-szeged.hu

Borítókép - több, mint száz szakember részvételével zajlott az egyeztetés, Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Fotó: Picasa

A Szegedi Akadémiai Bizottság Pályalélektani Munkabizottsága, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szakképzési Központ, valamint a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ közös rendezvényén az egészségügyi képzés és a munkaerő témái köré szerveződtek a szakmai kerekasztal-beszélgetések.

A rendezvényt Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársai között is nagyon nagy arányban vannak, akik számára a mindennapi gyógyításban végzett feladatok jóval többet jelentenek egyszerű munkánál; hivatástudatuk példaértékű.

SZAB Pályalélektani Munkabizottsága

– A Szegedi Tudományegyetemen öt karon folyik az egészségtudományokhoz kapcsolható képzés, különböző szinteken, beleértve a duális képzést is. Kiemelten fontos, hogy a régió legmeghatározóbb egészségügyi központjaként hogyan tudunk megfelelni hármas missziónknak, a oktatásnak, a gyógyításnak és a kutatásnak. Biztos vagyok benne, hogy a jelenlévő szakértők meg tudják találni a megfelelő választ a mai esemény elnevezésében olvasható kérdésre is. Arról szeretném biztosítani önöket, hogy a tapasztalataikon alapuló álláspontjukat a Szegedi Tudományegyetem maximálisan támogatni fogja, minden rendelkezésére álló eszközzel – mondta Prof. Dr. Széll Márta.

Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke beszédében kitért arra, hogy az egészségügy jövője a területen dolgozók utánpótlásán, a szakemberek képzésén és képzettségén, a dolgozók létszámán, motivációján és megbecsülésén, valamint az egészségügy mint ellátórendszer, szakma és hivatás megtartó erején múlik.

– A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi szakképzésben betöltött szerepe igen összetett. Egyrészt munkaerőfelvevők vagyunk, várjuk, hogy minél több jól felkészült, fiatal munkaerő legyen a munkatársunk. Ugyanakkor a hagyományos klinikai gyakorlatok biztosításán túlmutató, duális képzést is folytatunk. Ezen túl intézményünk a közép- és felsőfokú képzések gyakorlótereként összehangolja a gyakorlati tematikákat. Az SZTE Klinikai Központja mélyen elkötelezett a szakképzés megújításában éppúgy, mint az egészségügyi ellátórendszer folyamatos fejlesztésében – hangsúlyozta Prof. Dr. Lengyel Csaba.

A teljes cikket a linken olvashatja >>>

 

Címkék#SZTE#szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában