Vásárcsarnok, látványos torony és beléptető rendszer is épül

2022.11.15. 07:00

Tető kerül a mórahalmi vásártérre - Fotók

A kivitelezés már zajlik, látványos oszlopsor emelkedett ki a földből a Varga pékséggel szemben. A vásártér befedése mellett más újdonságokkal is találkozhatnak majd jövőre a vásározók.

Munkatársunktól

Jövő tavaszra tető alá kerül a mórahalmi vásártér. Az egyik oldalon már áll az oszlopsor, amire a csarnok épül majd. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados

A mórahalmi vásártér egyik oldalán már áll az oszlopsor, amelyre a csarnok épül majd. A munkások az alapozáshoz szükséges betonvasat hajlítgatták, másik oldalon pedig a geodéta a betonalapot szintezte. A mórahalmi vásár – amelyet minden hónap harmadik vasárnapján tartanak – az egyik legnépszerűbb a megyében. Csányi László, Mórahalom alpolgármestere szerint a mórahalmi kirakodó- és állatvásár az egyik leglátogatottabb a régióban, alkalmanként csaknem 20 ezer ember is megfordul itt. Ezért igyekeznek azt komfortosabbá tenni a vásározók és az eladók számára is.

Egy vidékfejlesztési pályázat 91 milliós támogatásának és az önkormányzat által biztosított önerőnek köszönhetően kerül tető a vásártér fölé. A település alpolgármestere beszélt lapunknak a beruházásról.

– Bízunk abban, hogy ez egy folyamat kezdete, mert egy ekkora, és ilyen forgalmat bonyolító területen mindig van, és lesz is mit csinálni. Ez a tető, ami most felkerül a vásártér fölé, biztosítja, hogy az időjárás viszontagságai ne befolyásolják a vásárlási és eladási kedvet. Nem csak a vevők sétálhatnak majd fedett helyen, az árusok asztalai is tető alatt lesznek. A vásártér befedése mellett egyéb újításokkal is találkozhatnak majd az ideérkezők – mondta az alpolgármester.

– A beruházás a bejáratot is érinti, egy látványos torony épül a kapunál, de készül egy modern beléptető rendszer, valamint kerítés és kerékpártároló is, tehát igyekszünk a lehetőségeink szerint minden olyan igényt megvalósítani, ami tovább javítja a vásárlók és árusok komfortérzetét – tette hozzá. Az alpolgármester kiemelte, ezért került be a városvezetés és a képviselő-testület programjába, hogy minél hamarabb felújítsák a vásárteret. Ezért készült el korábban a térlefedés, a díszburkolat, a kamerarendszer, vagy például a hangosítás is.

A városvezetés már a jövőre is gondolt: az önkormányzat a piac mellett további területet vásárolt, hogy igény esetén terjeszkedhessen a vásár. A már javában zajló munkálatok jövő március végére fejeződnek be, így áprilisban már a felújított és megszépült vásártér várja az érdeklődőket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában