Advent

2022.12.09. 18:22

A kilencedik adventi ablak nyílt ki a Klauzál téren

A kilencedik rászoruló család kapta meg karácsonyi ajándékát tegnap az MVM-Rotary Adventen. Az óvodás kislány és családja élelmiszerekből és tisztítószerekből álló csomagot vehetett át.

Munkatársunktól

Immár a kilencedik adventi ablak nyílt ki a Klauzál téren, amelyben egy újabb rászoruló családnak volt ajándék.

Fotó: Gémes Sándor

Immár 9 napja zajlik a Klauzál téren az MVM-Rotary Advent. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club támogató cégek adományainak köszönhetően összesen 28 család karácsonyát teszi szebbé 100-100 ezer forint értékű ajándékkal. A belváros szívében, a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon minden nap legalább egy rászoruló megkapja ajándékát, a programot pedig egy-egy iskola vagy óvoda ünnepi műsora színesíti.

Tegnap Domján Emili és családja kapott tartós élelmiszerekből és tisztítószerekből álló ajándékcsomagot a Porsche Szeged jóvoltából. Az óvodás kislányt lapunk újságírója, a rendezvény vendégeként meghívott Timár Kriszta a színpadon egy mikulás csomaggal is megajándékozta, majd a Cső utcai óvoda adott bájos zenés műsort, amelynek tiszteletére még az eső is abbamaradt arra a rövid időre.

A Klauzál téri ünnepségek hétvégén is folytatódnak. Szombaton 17 órakor, vasárnap 17.30 órakor kezdődik a színpadi program. Szombaton a Béke utcai Általános Iskola diákjai lépnek fel, vasárnap pedig a Gregor József Általános Iskola gondoskodik az ünnepi hangulatról. A kézilabda-szurkolók figyelmébe ajánljuk: vasárnap Mikler Roland, az OTP Bank-Pick Szeged kapusa is a rendezvény vendége lesz.

 A helyszínen, a színpad melletti faházban minden nap 16.30 órától az Interact és a Rotaract tagjai forró teát és forralt bort kínálnak. Az italokért fizetett adományokkal a Szent-Györgyi Albert Rotary Club ösztöndíjprogramját, a januári jótékonysági főzést, illetve a két fiatal klub jótékonysági programjait támogatja minden vásárló. Ünnepi bögrét is lehet venni, amely aztán korlátlanul utántölthető. A programsorozat, ahol tehát nem csak a támogatók, de a meleg italt fogyasztók is jótékonykodhatnak, december 23-ig minden nap látható a Klauzál téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában